torsdag2 maj

Kontakt

Annonsera

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bonnier News vd: ”Omvärlden fortsätter utmana”

Publicerad: 23 december 2023, 08:00

Jag hoppas såklart att vi kan fortsätta bedriva bra och viktig journalistik inom alla våra bevakningsområden”, säger Anders Eriksson, vd på Bonnier News.

Foto: Julia Manga/ Janne Naess

Omvärlden har varit utmanande 2023 och kommer fortsätta att vara på det flera plan även 2024, tror Bonnier News vd Anders Eriksson.

Ämnen i artikeln:

DagspressBonnier NewsDagens Medias julenkät 2023

RDM

Redaktionen Dagens Media


I vanlig ordning vänder sig Dagens Media till ett antal branschprofiler och ber dem minnas tillbaka på året som har varit samt låter dem sia om medieåret 2024.

Anders Eriksson, vd på Bonnier News.

Vad kommer du att minnas från medieåret 2023?

– Det är klart att generativ AI:s intåg i slutet av 2022 i stor utsträckning har präglat 2023. Många diskussioner, analyser och initiativ har kretsat kring detta. Det nya mediestödet och public service-utredningen är andra viktiga frågor för branschen i Sverige. Sedan har ju omvärlden varit fortsatt väldigt utmanande, med svag makroekonomiskt utveckling, fortsatt kring i Ukraina och Israel/Palestinakonflikten med mera.

LÄS OCKSÅ: Sista året med gamla mediestödet – hit går pengarna

Vad har du för egna mål/nyårslöften för 2024?

– Jag brukar faktiskt inte ge några nyårslöften, men jag hoppas såklart att vi kan fortsätta bedriva bra och viktig journalistik inom alla våra bevakningsområden och att vi fortsätter utveckla verksamheten i linje med vår strategi. Givet det utmanande annonsåret, så kommer Bonnier News leverera ett riktigt starkt resultat för 2023, mycket drivet av vår digitala läsaraffär. Jag förväntar mig att 2024 blir ännu bättre trots en förväntat fortsatt svag annonsmarknad och konjunktur.

LÄS OCKSÅ: Så blir 2024 – enligt prognosmakarna

Vad tror du kommer att prägla mediebranschen 2024?

– Jag tror tyvärr att omvärlden kommer vara fortsatt väldigt utmanande på många plan. Det är ytterst viktigt att vi fortsätter vårt stöd för Ukrainska journalister. Generativ AI kommer fortsatt vara i blickfånget och kommer sannolikt att leda till en transformation av mediebranschen igen. Upphovsrättsfrågorna kopplat till AI kommer vara centrala för vår bransch.

LÄS OCKSÅ: Rubriker, CMS-funktion och faktarutor – så jobbar Expressen med AI

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev