Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

NHL

”Det där var inget jag klarade av på min tid”

LOS ANGELES. Det var en julklapp till hockeyfansen från två av NHL:s största unga talanger.

Både Connor Bedard i Chicago Blackhawks och Trevor Zegras i Anaheim Ducks gjorde ”The Michigan” på isen i nattens NHL-omgång.

Ett mål, där spelaren plockar upp pucken på klubbladet och sedan vispar in den i kassen med en lacrosserörelse.

Bedard hyllades av självaste Wayne Gretzky, som var på plats i Enterprise Center i St. Louis, och såg shownumret med egna ögon.

– Det där var inget jag klarade av att göra under min karriär. Det fanns inte på min repertoar, sa ”The Great One” i en tv-intervju under den andra perioden.

Foto: USA TODAY NETWORK / JEFF CURRY-USA TODAY SPORTS/SIPA USA SIPA USA
Foto: MARK SCHIEFELBEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

För 18-årige Bedard var det första gången han gjort konstnumret under sin debutsäsong med Chicago Blackhawks. 

Bedard gick först av alla i NHL-draften i juni i år och leder rookieligan på 30 poäng, 13 mål och 17 assist, efter 33 matcher. 

Men hans läckra 1-1-mål efter knappt fyra minuter räckte inte till poäng för Blackhawks. 

St. Louis vann matchen med 7-5.

– Det var coolt att se det där målet och han har talangen att bjuda på fullträffar av den här klassen. Man borde inte vara överraskad, men det kom lite oväntat, kommenterade lagkamraten Taylor Raddysh för nhl.com.

”Vi blev lite chockade”

Också motståndarna var imponerade över Bedards solonummer, där han plockade upp pucken på klubbladet bakom motståndarkassen för att i nästa sekund svänga in köksvägen och trycka in pucken över axeln på Bluesmålvakten Jordan Binnington.

– Vi blev lite chockade över det där målet han gjorde, men talangfulla spelare kan hitta på sådana där saker, sa Bluesforwarden Robert Thomas.

För Anaheims trollgubbe Trevoz Zegras var det tredje gången han bjöd på ”The Michigan” i NHL.

Efter att ha missat 20 matcher på grund av en skada gjorde Zegras comeback i nattens hemmamöte med Seattle Kraken.

Hans lacrossemål kom med knappt sex minuter kvar.

Ersatte skadade Leo Carlsson

Zegras tog fart i det högra sarghörnet, rundade Seattlekassen och vispade in pucken liggandes på klubbladet vid den första stolpen över axeln på målvakten Joey Daccord.

Trevor Zegras tog skadade Leo Carlssons plats som centerforward i förstakedjan med Troy Terry och Alex Killorn på kanterna.

Carlsson väntas bli borta i fyra till sex veckor efter en ledbandsskada i högra knät, som han ådrog sig i torsdags i hemmamatchen mot Calgary Flames.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Hockeysverige

Följ NHL på djupet
Läs mer hos Hockeysverige
Allt om världens bästa liga
Till Hockeysverige