Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Äldsta dottern Roxi föddes vaginalt den 19 december och tio timmar senare förlöstes systern Rebel med kejsarsnitt Foto: ANDREA MABRY

Kelsey födde två barn på två dagar: ”Är en på miljonen”

Uppdaterad
Publicerad

I veckan har 32-åriga Kelsey Hatcher i USA varit med om det mycket ovanliga att föda två barn från två separata livmödrar.

– Jag tappade andan, säger hon.

Kelsey Hatcher i Alabama är en av de ungefär 0,3 procent av kvinnor som har två livmödrar. Det i sig är ovanligt, men att dessutom bli gravid i båda samtidigt beskrivs av hennes läkare som ”en på miljonen”, skriver BBC.

– Jag tappade andan. Vi kunde inte tro att det var sant, säger hon om när de upptäckte att hon var gravid med en till bebis på ett ultraljud.

Bebisarna kan beskrivas som tvåäggstvillingar men till skillnad från en typisk graviditet med tvillingar har de inte delat samma livmoder. Den första föddes i tisdags och den andra kom till världen tio timmar senare på onsdagen efter en totalt 20 timmar lång förlossning.

– Man skulle kunna beskriva det som att det var två bebisar som var i samma mage samtidigt, men de har haft olika bostäder, säger läkaren Richard Davis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.