Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Taylor Swift

Taylor Swift nära att slå Elvis Presleys rekord på Bilboardlistan

Swifts succéalbum ”1989” toppar återigen Billboard 200 – för fjärde gången i år.

Hon är nu nära att slå Elvis Presleys rekord på Bilboardlistan.

Swifts fina hyllning till avlidna 23-åringen
Foto: ANONYMOUS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: NATACHA PISARENKO / AP TT NYHETSBYRÅN

Det går bra nu för Taylor Swift. 33-åringen utsågs nyligen till årets person av tidningen Time Magazine. Utmärkelsen delas varje år ut till den person som har varit mest inflytelserik och tongivande under det gångna året. Priset har tidigare tilldelats bland andra Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj och klimataktivisten Greta Thunberg.  

Swifts album ”1989” toppar nu Billboard 200 för fjärde gången i år. Billboard 200 rankar de 200 mest sålda albumen i USA varje vecka. Artisten har nu haft ett album i topp under 67 veckor på listan – ett rekord hon som soloartist bara delar med Elvis Presley. Om albumets topplacering håller i sig i en vecka till kommer hon alltså att passera kungen av rocks rekord, rapporterar Variety. 

”1989” gavs första gången ut 2014 och var då Swifts femte studioalbum. Den innehöll flera av hennes allra största hits, som ”Shake it off”, ”Out of the woods” och ”Style”. Många av låtarna på skivan skrevs av svenskarna Max Martin och Shellback, som även producerade. 

Nyversionen av ”1989” släpptes den 27 oktober och innehåller bland annat fem tidigare outgivna låtar.

00:00 / 00:00

Ljudklippet gick inte att spela upp

Försök igen senare

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.