Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prins Andrew

Prins Andrews julfirande med kungafamiljen och exfrun efter skandalen

Prins Andrew dök upp på brittiska kungafamiljens årliga julfirande i Sandringham på juldagen.

Det trots att han har fråntagits sina kungliga uppdrag och nycklarna till Buckingham Palace efter kopplingen till sexbrottsskandalen kring Jeffrey Epstein.

Även prinsens exfru Sarah Ferguson var med på julfirandet – för första gången på 30 år.

Missa inget om det brittiska kungahuset – ladda ned Expressens app här.

Ur arkivet: Skandalprinsarnas iskalla möte – säger inte ett ord
Prins Andrew tillsammans med sin bror prins Edward till höger utanför kyrkan på juldagen.
Foto: ARTHUR EDWARDS/WPA POOL/SHUTTERS / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Prins Andrew promenerade till julgudstjänsten i kyrkan tillsammans med sin exfru Sarah Ferguson för första gången på 30 år.
Foto: ARTHUR EDWARDS/WPA POOL/SHUTTERS / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Prins Andrew och den brittiska kungafamiljen har inte den bästa relationen efter prinsens koppling till den sexköpsdömda miljardären Jeffrey Epstein. Prinsen ska ha fortsatt umgås med Epstein efter att han dömts till fängelse för sexköp 2008.

Det ska också ha varit via Epstein som Andrew träffade Virginia Giuffre, den kvinna som menar att prinsen våldtog henne när hon var 17 år. Andrew själv menar dock att han aldrig har träffat kvinnan och att det foto som finns på dem är fejk. 

Prins Andrew och Virginia Giuffre enades i fjol om förlikning där Andrew fick betala 150 miljoner kronor till Giuffre och hennes välgörenhet.

Bilden på prins Andrew och Virginia Giuffre som prinsen menar är fejk.
Foto: Florida Southern District Court

Epstein var anklagad för flera sexbrott när han hittades död i sin häktescell 2019. Han satt då häktad misstänkt för sexuella övergrepp mot flera flickor under det tidiga 00-talet. Han misstänktes även för trafficking för att ha värvat minderåriga flickor till prostitution som ska ha pågått på hans privatägda ö i Karibien.

2019 fråntog drottning Elisabeth prins Andrew alla hans kungliga uppdrag och hans apanage från kungahuset på drygt 3,12 miljoner kronor om året. Förra året kom ännu en smäll för Andrew. Då fråntogs han sina nycklar till Buckingham Palace och får därmed inte använda sitt kontor där längre.

Trots kungafamiljens markeringar mot Andrew dök han upp på den traditionsenliga promenaden till julgudstjänsten i St. Mary Magdalene Church i Sandringham på juldagen.

Prinsessan Kate med dottern prinsessan Charlotte hand i hand. Prins George samt pappa prins William som håller minstingen prins Louis i handen. Längst till höger är Mia Tindall, dotter till prins Williams kusin Zara.
Foto: KIN CHEUNG / AP TT NYHETSBYRÅN
Kung Charles med frun drottning Camilla under julpromenaden.
Foto: KIN CHEUNG / AP TT NYHETSBYRÅN
Kate var klädd i en mörkblå kappa med matchande hatt.
Foto: KIN CHEUNG / AP TT NYHETSBYRÅN
Många hade samlats för att få se en skymt av kungafamiljen under juldagen.
Foto: JOE GIDDENS / AP TT NYHETSBYRÅN
Kungafamiljen vinkade på vägen till kyrkan.
Foto: KIN CHEUNG / AP TT NYHETSBYRÅN

Andrew deltog under gudstjänsten även i fjol men i år hade han med sig exfrun Sarah Ferguson – för första gången på 30 år, enligt The Mirror. Prins Andrew och Sarah Ferguson separerade 1992 och skilde sig fyra år senare men har fortsatt vara vänner och stötta varandra.

Tidigare i år uttalade sig Ferguson om hur det har varit att se sin exman gå igenom den offentliga granskningen de senaste åren.

– Så sorgligt, så sorgligt, sa hon enligt People och fortsatte.

– Vi är kvinnor som också har fått se nedgången av en mycket stark man, och det har varit riktigt svårt att se, säger hon och syftar förutom sig själv på parets döttrar prinsessan Beatrice och prinsessan Eugenie.

Prinsessan Eugenie och prinsessan Beatrice.
Foto: I-IMAGES, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM
Ur arkivet: Prins Andrew har nått förlikning med Virginia Giuffre

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.