Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Michael Schumacher

Schumachers bror Ralf: ”Jag saknar min Michael”

Det har gått tio år sedan F1-ikonen Michael Schumachers svåra olycka.

– Jag saknar min Michael från den tiden, säger Schumachers bror Ralf till tyska Bild.

Senaste sportnyheterna från Expressen
Bröderna Ralf och Michael Schumacher 2003.
Foto: DANIEL MAURER / AP
Bröderna Ralf och Michael Schumacher 2004.
Foto: SHIZUO KAMBAYASHI / AP

Michael Schumacher, 54, blev världsmästare i formel 1 sju gånger. 

Den 29 december 2013 åkte Schumacher skidor med sin då 14-årige son Mick i franska Alperna. Han föll, slog huvudet i en sten och skadades så svårt att han länge låg i koma. Sedan flera år vårdas Schumacher i sitt hem.

Tio år efter olyckan har hans bror Ralf Schumacher gett en sällsynt intervju där han pratar om hur olyckan har ”förändrat vår familj”.

– Michael hade ofta tur i livet, men så kom den här tragiska olyckan. Lyckligtvis kunde mycket göras tack vare moderna medicinska metoder, men ändå är ingenting som förr, säger Ralf Schumacher till Bild.

”Han lärde mig allt”

Han säger att han saknar ”Michael från den tiden” och nämner att brodern även var hans mentor inom motorsport.

– Han lärde mig allt om sporten. Det är sju år mellan oss i ålder, men han var alltid vid min sida då och delade med sig av all sin erfarenhet. Jag fick helt enkelt lära av den bäste, säger Ralf Schumacher.

Schumachers nuvarande hälsotillstånd har länge varit höljt i dunkel för allmänheten.

– Vi har funderat på om vi ska göra ett uttalande om hälsotillståndet och om det är rätt väg att gå. Men spekulationerna hade inte tagit slut för det, och om vi ​​tog det beslutet skulle vi behöva tillhandahålla löpande uppdateringar, sade familjens advokat Felix Damm nyligen till Legal Tribune Online.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.