Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

NBA

27 i rad – slog alla tiders bottenrekord

27 raka förluster.

Nu har Detroit Pistons NBA:s värsta förlustsvit under en och samma säsong genom alla tider.

– Sälj laget, ropade fansen på läktarna efter senaste nederlaget.

Senaste sportnyheterna från Expressen
Detroit Pistons-spelaren Alec Burks under förlustmatchen mot Brooklyn Nets.
Foto: DUANE BURLESON / AP TT NYHETSBYRÅN

Detroit Pistons inledde NBA-säsongen med att vinna två matcher av tre. Sedan dess har laget förlorat. Och förlorat. Och förlorat.

När Pistons föll mot Brooklyn Nets med 112–118 på hemmaplan under tisdagen var det lagets 27:e raka förlust. 

Därmed slog man NBA:s tidigare bottenrekord på 26 förlustmatcher i följd under en och samma säsong som innehades av Philadelphia 76ers säsongen 2013-2014 och Cleveland Cavaliers säsongen 2011-2012.

I slutsekunderna skanderade fansen ”sälj laget”.

– Man måste vara realistisk om var vi befinner oss, men ingen vill förknippas med något som det här, säger Pistons-coachen Monty Williams till AP.

Sett över två säsonger är det absoluta bottennappet 28 raka förluster vilket Philadelphia stod för från slutet av säsongen 2014-2015 till början av säsongen 2015-2016.

Pistons kan tangera den siffran på torsdag när man möter topplaget Boston Celtics – och slå bottenrekordet på lördag när man spelar mot Toronto Raptors.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.