Modo vann framför ögonen på Emil Forsberg

Då vände hemmalaget och vann – framför ögonen på Emil Forsberg.

Höjdpunkter: Modo-HV71 • Slutresultat: 5-3
Modo besegrade HV71.
Emil Forsberg syntes på läktaren.
”Foppa” ihop med... ”Foppa”!

Förseningar efter flygkaos och framskjuten matchstart. Det stundade bottenmöte i Hägglunds arena när Modo under torsdagskvällen tog emot HV71.

Modo befann sig på en elfte plats i tabellen med sina motståndare två placeringar nedanför. Sju poäng skilde de två lagen åt.

Första perioden slutade mållöst men det skulle se helt annorlunda ut i andra.

Det hann bara gå två minuter innan första målet kom. Modo tog ledningen genom August Berg som därmed stod för sitt tredje mål för säsongen. Hemmalagets lycka blev dock kortvarig.

HV71 fick powerplay efter att Sampo Ranta åkt ut för tripping. Då slog Oskar Stål-Lyrenäs till med kvitteringen och bara en och en halv minut senare tog bortalaget ledningen genom Nicholas Shore.

Emil Forsberg på läktarplats

Inför matchen befann sig svenske landslagsstjärnan Emil Forsberg på isen med hockeyikon Peter Forsberg. Båda iklädda Modos matchställ.

– Man får nypa sig själv i armen när man får spela med Peter på isen. Det har varit en barndomsidol sedan man var liten. Det var otroligt häftigt och kul, förklarade Emil Forsberg under sändningen i TV4.

– Jag försökte hugga honom lite över handlederna när jag kunde, men det gick för fort.

I tredje perioden både kvitterade och återtog Modo ledningen och på läktarplats befann sig en vilt firande Forsberg.

– Ja det har blivit lite av en tradition. Vi är många kompisar som är Modoiter, så vi försöker ta oss upp hit när vi har tid och nu är tiden inne.

Modo vann – efter dramatiska slutminuter

Hugo Fransson stod för sin första poäng i SHL med sin assist i andra perioden till Shore, och i tredje skulle han även stå för sitt första mål när han reducerade till 4–3 med sex minuter kvar av spel.

Närmare än så kom inte HV71, och Modo stängde till slut matchen när de sköt in 5–3 i öppen målbur.

Fyra mål av Modo i den tredje perioden innebar att hemmalaget vände och vann med slutresultatet 5–3.

– Vi förtjänar inte bättre, konstaterade en besviken Johan Lindbom efter slutsignal.