Karlsson tar upp jakten

LOS ANGELES. William Karlsson, 30, gjorde sitt 15:e mål den här säsongen när Vegas Golden Knights vann toppmötet med LA Kings med 3-2.

Det betyder att han tar upp jakten på William Nylander och Filip Forsberg i den svenska målligan i NHL.

De båda leder på 16 mål den här säsongen.

Karlsson och Joel Eriksson Ek har båda noterat 15 fullträffar.

William Karlsson mål i T-Mobile Arena i natt gav Vegas ledningen med 3-1 med drygt fem minuter kvar av den andra perioden.

Svensken gled fram omarkerad mellan några motståndare och klippte till direkt när passningen från Paul Cotter kom snett bakifrån kassen.

Jack Eichel och Michael Amadio gjorde Golden Knights två första mål i matchen.

Hos Kings var målskyttarna Anze Kopitar och Trevor Moore. Adrian Kempe och Carl Grundström hade varsin assist.

XXX

Mattias Ekholm registrerade en målgivande passning när Edmonton Oilers vann med 5-0 i bortamötet med San Jose Sharks.

Framspelningen kom till backkollegan Evan Bouchards 3-0-mål.

Ryan McLeod, Zach Hyman, Leon Draisaitl och RyanNugent-Hopkins var Edmontons övriga målskyttar.