Gå direkt till sidans innehåll
Agneta Sjödin

Så är relationen mellan Agneta Sjödin och Tilde de Paula Eby efter petningen: ”Känns fint”

Det är inte längre ”Agnetas Nyårskarameller” utan Tilde de Paula Ebys. 

Men trots petningen från TV4 har kollegerna kommit närmre varann. 

– Det blir inga karameller utan Agneta Sjödin, säger Tilde de Paula Eby i programmet.

Agneta Sjödin intervjuas i kvällens program.
Foto: TV4 / TV4
Tilde de Paula Eby och Edvin Törnblom tog över efter Agneta Sjödin.
Foto: TV4 / TV4
Agneta Sjödin har programlett ”Agnetas Nyårskarameller” sedan 1993.
Foto: LINUS HALLSENIUS / TV4

I kvällens ”Nyårskarameller” är det inte Agneta Sjödin som välkomnar tittarna, utan Tilde de Paula Eby. Och Edvin Törnblom. 

Det var i början av december som det blev känt att Agneta Sjödin tvingas bort från programmet. 

– När man jobbar med tv, då vet man att saker kan förändras. Jag blev inte så förvånad, sa TV4-profilen till Expressen i samband med beskedet. 

Men efter nästan 30 år som stående programledare var det självklart att Agneta Sjödin skulle vara med på ett hörn även i år. 

– Framför allt så var det 1994 som Sveriges nyårsdrottning gav oss de första karamellerna och efter nära tre decennier med många skratt och sköna tillbakablickar så vet vi i dag: Det blir inga karameller utan Agneta Sjödin, säger Tilde de Paula Eby i programmet som sänds i kväll. 

Därefter gör den tidigare programledaren entré – som ett hologram.  

Agneta Sjödin: ”Vi har gjort den här resan tillsammans”

Trots att Agneta Sjödin intervjuas av sin egen efterträdare i ”TV4:s Nyårskarameller” är det långt ifrån dålig stämning i tv-studion. I samband med att det blev känt att Sjödin lämnar programmet sa hon till Expressen att Tilde de Paula Eby varit ett stöd i förändringen. 

– Jag och Tilde har haft rätt mycket kontakt. Så det är ju en vän. Så det känns fint. Jag känner att vi har gjort den här resan tillsammans lite. Det känns fint med Tilde, sa Sjödin. 

Hon ville understryka att beslutet inte var deras.

– Det är ju fyrans beslut, inte Tildes. Eller mitt. Så det är det man ska komma ihåg. Men jag tror att hon kommer att få till ett bra program.

”Vi har kommit varandra närmare”

Agneta Sjödin och Tilde de Paula Eby har länge varit TV4-kolleger, men i och med förändringen i nyårsprogrammet har de kommit ännu närmre varandra. 

”Vi har kommit varandra närmare nu under den senaste tiden. Haft många fina och djupa samtal om livet och allt som händer omkring oss och i vår bransch bla”, skrev Agneta Sjödin på Instagram strax innan jul. 

”Vi pratar om vad som är viktigt och värdefullt i livet, vad vi kan påverka och inte och allt vi har att vara tacksamma över”, avslutade hon inlägget.  

https://www.instagram.com/p/C1FBi2gCUX7/