Gå direkt till sidans innehåll
Idol

Cimberly har tappat rösten inför avgörande fredagsfinalen av ”Idol”

Idolen Cimberly Wanyonyi har tappat rösten.

Med två dagar kvar till den sista fredagsfinalen av ”Idol” har hon ordinerats att inte prata och får kortison.

”Det känns väldigt osäkert just nu”, skriver hon i ett sms till Expressen.

Cimberly har tappat rösten inför den sista fredagsfinalen.
Foto: DANIEL BENGTSSON / DANIEL BENGTSSON STELLA PICTURES
Cimberly ska sjunga ”Girl on fire” av Alicia Keys om rösten blivit bättre till på fredag.
Foto: DANIEL BENGTSSON / DANIEL BENGTSSON STELLA PICTURES

Inför de två senaste fredagsfinalerna av ”Idol” har 18-åriga Cimberly Wanyonyi tampats med svårigheter i privatlivet som gjort det svårt att fokusera på tävlingen. Nyligen genomgick hennes mamma en stor magoperation, sju timmar lång, och under en period på två veckor låg hon inlagd på sjukhuset. 

Trots det har Cimberly presterat under fredagsfinalerna och lyckats hålla sig kvar. I förra veckan dedikerade hon låten ”Bed of roses” av Bon Jovi till sin mamma. 

Men nu är det Cimberlys egen hälsa som ställer till det. Inför tävlingens sista fredagsfinal innan den stora ”Idol”-finalen har 18-åringen från Skellefteå tappat rösten.

”Det beror på överansträngning så mina stämband är svullna samt att min astma är i en sämre period, så jag hostar väldigt mycket om nätterna”, förklarar Cimberly för Expressen.

Läkaren har ordinerat munkavle, vila och kortison inför fredagen. 

Cimberly överraskades av sin mamma och lillebror under förra veckans fredagsfinal.
Foto: DANIEL BENGTSSON / DANIEL BENGTSSON STELLA PICTURES

Inför nästa veckas final i Avicii Arena

Det är nu endast fyra idoler kvar i tävlingen och på fredag nästa vecka, den 1 december, vankas den stora finalen i Avicii-arena. Men innan dess ska idolerna bli tre stycken. 

Cimberly berättar att det känns jobbigt och stressigt att inte kunna öva på låtarna. 

”Men jag gör som läkaren har sagt, total röstvila, dricka varmt, använda fonationsrör och spara så mycket sång som möjligt tills fredag”, skriver Cimberly i ett sms. 

Om allt går som det ska kommer Cimberly att framföra ”Girl on fire” av Alicia Keys. Hon ställs mot Saga med låten ”Here for the party” av Gretchen Wilson, Simon som framför ”Satan i gatan” av Veronica Maggio och Louisa som ska sjunga Beyoncés ”Listen”. 

”Det känns väldigt osäkert just nu, jag har ingen känsla av om saker kommer bli bra eller inte tills dess men jag hoppas verkligen att det ordnar sig”, avslutar idolen.