Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sveriges herrlandslag i fotboll

Janne Andersson svar om framtiden: ”Kan bara bli sämre”

Janne Andersson lämnar ”världens bästa jobb”.

Nu är frågan vad han ska göra härnäst?

– Om jag skulle ta ett annat förbundskaptensjobb så skulle jag inte se det som ett svek mot Sverige utan det kan jag mycket väl tänka mig, säger han.

Janne Andersson.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

– Ha det så bra.

Under onsdagen rundade Janne Andersson av sin tid som svensk förbundskapten med en sista presskonferens.

Den pågick i över en timme. När allt var över vecklade Andersson ihop sina statistikpapper och vinkade adjö.

Frågan är var han ska ta vägen nu?

Andersson berättar att han i det korta perspektivet ska operera sitt knä. Sedan vill han gärna ta sig an ett nytt tränaruppdrag.

– Nu har jag ju haft världens bästa jobb, så det kan bara bli sämre tyvärr. Om jag skulle ta ett annat förbundskaptensjobb så skulle jag inte se det som ett svek mot Sverige utan det kan jag mycket väl tänka mig, säger Andersson när hans framtid kommer på tal.

– Jag utesluter egentligen ingenting. Åka i väg några stycken som trivs bra ihop, någonstans och testa sitt sätt att jobba utomlands i en annan miljö, det hade varit roligt.

Lägst framtidsodds: Saudiarabien

Enligt Andersson finns det inget konkret erbjudande på bordet i dag. Han har velat avsluta förbundskaptenstiden på bästa sätt.

– Jag stänger inte dörren för någonting. Jag är öppen. Vi får se vad som händer. Jag vet inte hur kräsen jag kan vara i det läget jag är nu. Jag vill fortsätta som tränare, men kommer inte heller hoppa på första bästa. Jag kommer vara noga i vad jag gör, säger han.

Det går faktiskt att satsa pengar på vilket tränaruppdrag Janne Andersson tar sig an härnäst. Lägst odds har ”någon klubb i Saudiarabien”. Troligtvis för att Janne Andersson, i tidigare intervjuer, har öppnat för en sådan framtid.

– När jag skulle bli förbundskapten stod jag i tio gånger pengarna. Den närmsta familjen visste om att jag skulle bli det, så hos svärsonen kittlade det i fingrarna att slänga in en slant. Men jag har inget råd att ge spelarna, säger Andersson.

Hur ser du på att Saudiarabien har lägst odds?

– Jag tror på fullt allvar, inte att jag skulle förändra världen om jag åker dit personligen, men när vi var i Qatar så skrevs det om Qatar. Det belystes jättemycket. Efter VM har det inte stått så där jättemycket. Så, jag tror inte på att bojkotta saker. Sedan får man alltid se vad det är. Det finns ingenting som är aktuellt nu.

Andersson kan lämna tränaryrket

Hur attraktiv tror du att du är på tränarmarknaden?

– Ingen aning. Det är svårt att värdera, men tittar man som helhet på de här åren så tycker jag att det har varit okej. Jag är inte nöjd på något sätt, men den erfarenheten jag har och att jag har varit länge där jag har varit, det tror jag är saker som värderas på marknaden. Så, jag tror att det finns en möjlighet i alla fall. 

Gör det inte det är Andersson öppen för att lämna tränaryrket.

– Är det inget som är tillräckligt bra och intressant skulle jag kunna tänka mig att göra annat också, säger han.

– Jag har redan nu erbjudanden om att sitta i bolagsstyrelser. Det skulle jag tycka vara en ganska kul grej att göra. Fortsätta med föreläsningar … Testa nya saker, det är jag inte främmande för.

Vilka bolagsstyrelser det gäller vill Janne Andersson inte avslöja.

Janne om mötet med Putin: ”Ville vrida om näsan”

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Fixar du 13 rätt? Spela på Stryktipset och gör upp om miljonerna!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset