Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trafiken påverkades av snö och kraftiga vindar under onsdagen. På E22:an inträffade flera trafikolyckor. Foto: Henrik Friberg/SVT

Så påverkas Blekinge av snövädret

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på onsdagen inträffade flera trafikolyckor på E22 i Blekinge. Dels en olycka med en personbil i höjd med Pukavik, dels en lastbilsolycka i höjd med Hasslörondellen och där är vägen fortfarande stängd i riktning mot Ronneby.

Även om morgonen och förmiddagen inte bjöd på de mängder snö som många förväntat sig, började problemen i trafiken komma vid lunchtid under onsdagen.

Flera trafikolyckor inträffade på E22:an. I höjd med Pukavik skedde en singelolycka med en personbil.

En lastbil körde in i mitträcket väster om Nättraby, i höjd med Hasslörondellen och i båda fallen stängdes vägen delvis av under räddningsarbetet.

Trafiken leds om

Vid Hasslörondellen leddes trafiken om i västlig riktning och vid 20-tiden på onsdagen kunde vägen förbi olycksplatsen öppna igen.

Väg i östergående riktning stängs av – när lastbilen bärgas

I en intervju med p4 Blekinge berättar bärgaren Jimmie Persson hur flytten av lastbilen ska gå till.

– Vägen i östergående riktning stängs av när vi bärgar lastbilen, säger han.

Buss har åkt ner i diket – väg mot Jämjö avstängd

På vägen från Östra Torp i riktning mot Jämjö, i höjd med Barnens gård, var vägen avstängd efter att en buss med flera passagerare åkt ner i diket. Enligt SOS alarm ska enligt uppgifter ha kommit till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.