Gå direkt till sidans innehåll
Guns N' Roses

Axl Rose anklagas för sexuella övergrepp

Exmodellen Sheila Kennedy anklagar Guns N' Roses-sångaren Axl Rose för misshandel och sexuella övergrepp efter en utekväll 1989.

En stämningsansökan har lämnats in till domstolen.

Axl Rose på scen med Guns N' Roses på Rock in Rio 2011.
Foto: FELIPE DANA / AP
Axl Rose och Guns N' Roses på MTV Music Awards 1992.
Foto: KEVORK DJANSEZIAN / AP

På onsdagen blev det offentligt att Sheila Kennedy, en amerikansk skådespelare och modell, har lämnat in en stämningsansökan mot frontmannen i rockbandet Guns N' Roses: Axl Rose. Hon anklagar honom för sexuella övergrepp och misshandel i ett hotellrum i New York 1989, rapporterar flera medier.

I de handlingar som har lämnats in till tingsrätten står det bland annat att sångaren ”använde sin berömmelse, status och makt som kändis och artist i musikindustrin för att manipulera, kontrollera och våldsamt angripa” offret sexuellt, skriver The Mirror.

Festade med Axl Rose

Sheila Kennedy, som då var 26, uppger att hon träffade Axl Rose på en nattklubb, och blev bjuden på fest i hans hotellrum. Där ska det ha befunnit sig flera personer, som rocksångaren bjöd på kokain, champagne och annan alkohol.

Det var när Axl Rose körde ut alla utom Kennedy och ytterligare en person, en annan modell, som hon blev obekväm. Snart befann hon sig i hans säng, enligt domstolsdokumenten. Även den andra modellen ska ha varit där, liksom den blivande amerikanska MTV-profilen Riki Rachtman.

Kvinnan: ”Blev livrädd”

I medier beskrivs flera olika detaljer från stämningsansökan. Bland annat ska Kennedy ha upplevt att Guns N' Roses-sångaren ville ha gruppsex, vilket hon inte kände sig bekväm med. Axl Rose ska därefter ha blivit arg och agerat våldsamt mot henne genom att bland annat knuffa henne till golvet, ta tag i hennes hår och binda hennes händer.

Enligt Rolling Stone står det i stämningsansökan att Rose betedde sig som ”en grottman och agerade med okontrollerat raseri”. 

Kennedy beskriver att hon blev ”livrädd”, och att hon efter händelsen har haft problem med ångest och depression och att hennes karriär har påverkats negativt.

Hur mycket pengar Kennedy stämmer Axl Rose på framgår inte. Hon uppges vilja bli kompenserad för bland annat smärta och lidande, kostnader för rättsprocessen och övrigt belopp som domstolen anser är rätt och riktigt.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.