Alltid senaste nytt – följ SvD direkt

  • Fastnålat inlägg

    Teknikmagasinet i konkurs – igen

    4 jan 10.58
    TT

    Butikskedjan Teknikmagasinet, med 36 svenska butiker och 220 medarbetare i Sverige, försätts i konkurs igen, rapporterar flera medier.

    Konkursansökan har lämnats in av den norska ägaren Release, som tog över kedjan i mars 2022, skriver tidningen Market.se. Enligt tidningen hänvisar Release till en svag marknadsutveckling.

    Teknikmagasinet gick igenom en konkurs så sent som 2020 efter en runda rekonstruktioner.

Senaste nyheterna
  • Manne Berggren Wiklund
    i går21.50

    Brynäs tillbaka i SHL

    Brynäs tog fjärde raka segern i den hockeyallsvenska finalen mot Djurgården och säkrade därmed en plats i SHL nästa säsong. Matchen mot Djurgården slutade 3–1.

    Brynäs åkte ur ishockeyns högstaliga SHL för ett år sedan.

    Läs mer här.

  • Manne Berggren Wiklund
    i går21.29

    Rysslands vice försvarsminister gripen

    Timur Ivanov, en av Rysslands biträdande försvarsministrar, har gripits misstänkt för mutbrott. Det uppger ryska myndigheter enligt flera nyhetsbyråer.

    Enligt en talesperson för Kreml ska Vladimir Putin och försvarsminister Sergej Sjojgu ha informerats om gripandet.

    Ivanov misstänks ha tagit emot en större muta och kan få upp till 15 år i fängelse om han döms, skriver ryska medier.

    Ivanov har varit biträdande försvarsminister i Ryssland sedan 2016 och har varit ansvarig för det ryska försvarsdepartementets byggande av militära anläggningar, enligt TT.

    Han har belagts med sanktioner från EU och har enligt en utredning i ryska oberoende medier tjänat pengar på att övervaka byggprojekt i ukrainska Mariupol, som ockuperas av Ryssland.

    Timur Ivanov
    Timur Ivanov Foto: Vadim Savitsky
  • Therese Bergstedt
    i går20.48

    Misstänkt grovt brott i Södertälje

    En stor polisinsats pågår i bostadsområdet Lina Hage i Södertälje med anledning av ett misstänkt grovt brott.

    Två personer har gripits. Polisen söker inte efter någon fler gärningsman.

    – Vi håller en avspärrning och letar efter vittnen, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen i region Stockholm.

    Enligt uppgifter till Aftonbladet och TV4 ska två personer vara förda till sjukhus. Region Stockholm säger däremot till SVT Nyheter att man endast har uppgifter om en patient. Den personen ska vara allvarligt skadad.

  • Vilma Stockvall
    i går20.03

    Flygledarna i Frankrike ska strejka

    Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

    Strejkvarslet kommer efter att fackliga förhandlingar om löner och en översyn av landets flygledningssystem brakat samman.

    Omkring 75 procent av flygtrafiken på Orly och Charles de Gaulle kan påverkas, enligt flygledarnas fackliga centralorganisation. Även regionala flygplatser väntas drabbas. (TT)

  • Manne Berggren Wiklund
    i går17.28

    Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

    Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

    Flygbasen inhyser amerikanska och internationella styrkor.

    – Det var den andra attacken mot amerikanska styrkor sedan den 4 februari, säger källan till AFP.

    Attacken orsakade inga skador.

    Senast i helgen attackerades en amerikansk militärbas i nordöstra Syrien av flera raketer, avfyrade från Irak.

    Amerikanska styrkor i regionen har attackerats vid upprepade tillfällen sedan kriget i Gaza bröt ut i oktober. Irankopplade milisgrupper har tagit på sig en majoritet av anfallen. (TT)

  • Erik Bergin
    i går17.04

    Källor: USA förbereder miljardpaket till Ukraina

    USA förbereder ett militärt stödpaket värt 1 miljard dollar till Ukraina, uppger två regeringskällor för nyhetsbyrån Reuters. Paketet är beroende av att det röstas igenom senaten och därefter undertecknas av president Joe Biden.

    Senaten väntas rösta ja om ett kombinerat jättepaket med stöd till Ukraina, Israel och Taiwan sent tisdag eller under onsdag. Till det paketet är även ett förslag påhängt om att förbjuda den Kinakopplade appen Tiktok, som ägs av bolaget Bytedance, i USA. I Ukrainapaketet ingår totalt runt 60 miljarder dollar i stöd. Representanthuset röstade ja till de separata paketen i lördags.

  • Vilma Stockvall
    i går16.38

    Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

    Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

    Det var i samband med en klimataktion utanför riksdagshuset i mars som polisen bad Greta Thunberg att flytta sig. Enligt åtalet valde Thunberg att sitta kvar, och blev därefter bortlyft från platsen tillsammans med sex andra personer.

    – De flesta i grupperingen valde att frivilligt flytta sig medan sju personer satt kvar, säger en av poliserna som var på plats i förhör, enligt Expressen. (TT)

  • Erik Bergin
    i går16.09

    Sveriges första Natogeneral utsedd

    Brigadgeneral Torbjörn Sahlén har utsetts till Sveriges första Natogeneral, enligt ett pressmeddelande från Försvarsmakten. Sahlén utsågs vid en omröstning på måndagen i försvarsalliansens militärkommitté, Natos högsta militära organ. Det fanns tre kandidater, men Sahlén vann med ”god marginal”.

    Jobbet innebär att Sahlén sitter med vid militära diskussioner vid högkvarteret i Bryssel, där han jobbat tidigare.

    – Det känns verkligen roligt. Jag har varit på olika befattningar i Bryssel i tio år före min nuvarande befattning och det ska bli riktigt kul att återvända till Bryssel, säger Torbjörn Sahlén i pressmeddelandet.

  • Erik Bergin
    i går15.29

    Person åtalas för terrorfinansiering

    En person åtalas för brottet terrorfinansiering, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Personen ska ”genom kryptovalutatransaktioner ha överfört pengar till terroristorganisationer och personer kopplade till dessa”.

    – Terrorfinansiering till våldsbejakande islamistiska organisationer med hjälp av kryptovalutor är ett omfattande internationellt problem. Det här åtalet är en viktig pusselbit i att bekämpa den brottsligheten, säger kammaråklagare Henrik Olin på Riksenheten för säkerhetsmål i pressmeddelandet.

  • Erik Bergin
    i går14.11

    Över hundra gripna i pro-palestinsk demonstration

    Över 150 personer greps vid New York Universitys (NYU) campus på Manhattan natten till tisdag, enligt New York-polisen. Många av de gripna är studenter, skriver ABC News. Demonstranterna protesterade mot Israel och är en del i en växande studentrörelse i USA där studenter protesterar mot regeringens stöd till Israel och för Palestina. Även vid Columbia University på norra Manhattan pågår liknande protester. På flera universitet har studenter barrikaderat sig på campus och bor i tält.

  • Trifeh Amini
    i går14.00

    Hundratals ton choklad stoppas

    Foto: Janerik Henriksson/TT

    Konfektyrbolaget Cloetta har lagt ett försäljningsstopp på hundratals ton av företagets chokladgodis, så som Kexchoklad, Sportlunch och Polly.

    Det rapporterar nyhetsbyrån Siren på tisdagen.

    "Orsaken ska vara att produkterna innehåller palmolja förorenad med potentiellt hälsofarliga ämnen", skriver Siren. (Direkt)

Läs mer:

Senaste nytt om kriget i Ukraina

Senaste nytt om kriget mellan Israel och Hamas