Gündogan hjälte för Barcelona efter straffmål

Sedan vände Barcelona i den andra mot Las Palmas till 2–1.

Men den avgörande straffen var omdiskuterad.

Gündogan avgjorde för Barcelona efter ett sent straffmål.
Las Palmas Sergi Cardona (i gult) försöker springa ifrån Barcelonas Jules Kounde.
Munir El Haddadi i Las Pamas klappas om efter hans 1–0-mål.
Xavi Hernandez, tränare i Barcelona.
Daley Sinkgraven visades ut i samband med straffsituationen.

Efter den första halvleken i La Liga mellan Las Palmas och Barcelona ledde laget från Gran Canaria välförtjänt.

Serieåttan gjorde tidigt mål i första halvlek, minut 12, genom Munir El Haddadi.

Ingen kunde ta ifrån dem att 1–0 i halvtid även var i underkant på Estadio Gran Canaria. Barcelona var nämligen väldigt uddlöst de första 45 minuterna.

Mest uppseendeväckande gällande laget från Katalonien efter första halvlek var att João Cancelo tvingades utgå redan efter tio minuter. Detta efter en befarad knäskada på portugisen. Dansken Andreas Christensen ersatte.

Då ökade Barcelona trycket

I den andra halvleken gick Barcelona över till en trebackslinje för att kunna öka trycket framåt.

Vilket hjälpte i den 55:e minuten.

Efter en smått komisk situation, där det både nickades, sköts och bollen träffade spelare, kunde Ferran Torres få in en boll med styrfart bakom Álvaro Valles till 1–1.

Torsdagskvällens sena möte avgjordes på en omdiskuterad straff när matchklockan passerat 90 minuter. Las Palmas Daley Sinkgraven visades ut i samma situation.

İlkay Gündoğan placerade sedan straffen säkert mitt i mål.

2–1 innebär att Barcelona nu är trea i La Liga – sju poäng efter Real Madrid och Girona.

Las Palmas ligger på tionde plats efter 19 omgångar.