Gå direkt till sidans innehåll

Bottenlaget ser ut att bli ett fint skrälldrag

I TOPPTIPSDUELLEN levererar Jonas Amrouni och Simon ”Dybban” Lindell sina bästa tips inför dagens matcher.


Det ligger en kvarts miljon extra i potten på kvällens kupong. 

”The Championships sämsta lag” är chanslösa när man ställs mot Premier League-motstånd. 


ANNONS: Lämna in Dybbans system
ANNONS:
Lämna in Amrounis system

Foto: CHRIS RADBURN / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Kuponganalysen

Fredagens kupong innehåller tre matcher från FA-cupen, en match från A-League, en match från franska cupen, en match från Serie A, en match från skotska andraligan och en match från den portugisiska ligan. 

Omgången i korthet

Dybbans bästa spik

Fulham

Rotherham har haft massor av stolpe in på slutet då de varit utspelade, men ändå fått med sig poäng på slutet. Det håller inte i längden och nu höjs svårighetsgraden ytterligare. The Championships sämsta lag ska inte hålla borta mot ett PL-lag av Fulhams kaliber. Stabil spiketta.


Amrounis bästa spik

Bologna

Bologna är den stora överraskningen i Serie A den här säsongen. Thiago Mottas lag ligger femma i tabellen och har den tredje bästa defensiven av samtliga lag i ligan. På hemmaplan har det blivit sju segrar av nio möjliga. Bologna ska vara stor favorit mot nykomlingen Genoa.


Dybbans bästa skräll

Burnley

Trots vinsten mot Bournemouth tyckte jag inte Tottenham imponerade spelmässigt. Nu väntar FA-cupen och med tanke på det tunga skadeläget och Son iväg på landslagsuppdrag så är Spurs en favorit i fara. Burnley ger bra betalt. 


Amrounis bästa skräll

Burnley

Tottenham kommer att bli en stor favorit på kupongen och man behöver göra några tuffa val på systemet för att det ska finnas någon uppsida. Spurs har flera spelare borta och det tuffa spelschemat är ingenting som gynnar truppen i nuläget. Burnley kan gå in till mötet helt utan press då alla förväntar sig att Spurs ska avancera.

Match för match

1. Tottenham – Burnley

Spurs har hela tio spelare borta inför mötet. Spelmässigt har det sett bra ut på slutet och man tog övertygande seger mot Bournemouth i helgen. Här ska man vara klar favorit.


2. Brentford – Wolverhampton

Brentford ska försöka att undvika sin sjätte raka förlust. Lagen möttes nyligen på just den här arenan i ligaspelet. Då vann Wolves i överlägsen stil med klara 4-1.


3. Fulham – Rotherham

Fulham har fått en tacksam lottning mot Rotherham. Gästerna kämpar i botten av The Championship och har haft problem med bortaspelet hela säsongen. Fulham imponerade senast mot Arsenal.


4. Bologna – Genoa

Bolognas fyra matcher lång segersvit bröts i den förra omgången borta mot Udinese. Karlsson och Soumaoro är borta med skador. Ndoye är uppsatt som ett frågetecken.


5. Metz – Clermont

Varken Metz eller Clermont har rosat marknaden senaste omgångarna. När lagen möttes i ligan tidigare under säsongen vann Metz med 1-0 på bortaplan. Gästerna är segerlösa i sina sex senaste matcher.


6. Boavista – Porto

Cesar, Dabo och Sasso saknas för hemmalaget. Porto har Varela avstängd och Marcano skadad. Porto har tre poäng upp till serieledarna Sporting och har bara släppt in sex mål i deras åtta bortamatcher i ligan.


7. Queens Park – Dunfermline

Det är jämnt på den undre halvan av den skotska andraligan. Det skiljer endast nio poäng mellan tian Queens Park och femman Dunfermline. Det första mötet mellan lagen den här säsongen vann Dunfermline komfortabelt med 2-0 på bortaplan.


8. Western Sydney – Central Coast Mariners

Hemmalaget har Borrello på skadelistan. Hos gästerna är både Steele och Kuzevski uppsatta som frågetecken. Mariners är ligans formstarkaste lag med en åtta matcher lång förlustfri svit.

ANNONS:
Expertens systemförslag: