Amerikansk 13-åring blev först att spela Tetris till slut

För första gången någonsin har en spelare lyckats nå den gräns då datorspelet Tetris klossar tar slut.

Många människor har genom tiderna mätt krafter med datorspelet Tetris oändliga rad klossar, som ska vändas och passas in i rader med föregående klossar.

Men raden av klossar är inte oändlig. Det har artificiell intelligens tidigare dokumenterat och nu har den första människan någonsin också lyckats besegra spelet.

I en spelvideo som har lagts upp på YouTube lyckades den bara 13 år gamla amerikanen Willis Gibson framkalla en så kallad "kill screen". Det innebär att spelet kraschar därför att det inte kan fortsätta längre.

"Det är ofattbart", säger Vince Clemente, som är VD för Classic Tetris World Championship, till Reuters.

"Utvecklarna trodde inte att någon någonsin skulle komma så långt, men spelat har nu besegrats av en människa."

Det tog Gibson omkring 38 minuter att komma upp till 999 999 poäng och nivå 157. Bådadera är, inte helt överraskande, världsrekord.

Spelet utvecklades redan 1984 och släpptes av Nintendo. I den snabbt växande spelvärlden har Tetris lyckats överleva genom generationer och spelas fortfarande på olika plattformar som Nintendo Switch och Wii, PlayStation, smartmobiler och diverse internetsidor.

Enligt The Tetris Company är det tidernas bäst säljande spel. Det har sålts 520 miljoner exemplar av spelet sedan det kom ut.