Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

FC Rosengård

Rosengårds nya smäll – förlorade i Champions League

Den tunga tillvaron fortsätter för FC Rosengård.

Nu ligger de sist i sin Champions League-grupp efter 1–0-förlusten mot Benfica.

Nästa: Regerande mästaren Barcelona.

Foto: PEDRO NUNES / BILDBYRÅN
Benfica vann mot Rosengård med 1–0.
Foto: PEDRO NUNES / BILDBYRÅN

De senaste årens svenska dominanter FC Rosengård hade en mardrömssäsong i damallsvenskan och slutade till sist sjua.

Räddningen såg ut att kunna bli Champions League när laget blev klart för ännu ett slutspel i oktober. Men även där har det börjat tungt.

I den första matchen mot Frankfurt i förra veckan åkte laget på en 2–1-förlust på hemmaplan. Nu ligger de sist i grupp A efter onsdagens 1–0-förlust mot Benfica.

Möter giganten

Hemmalaget styrde större delen av matchen och hade bud på flera mål, men Kika Nazareth läckra placering till 1–0 i den 52:a minuten blev till sist avgörande.

Extra tungt är resultatet med tanke på att Rosengård även har giganten Barcelona, som är regerande Champions League-mästare, i sin grupp.

De möts i nästa match på Malmö IP i december, då är laget piskade att stå för en jätteskräll mot Ballon D'Or-vinnaren Aitana Bonmati, Fridolina Rolfö och kompani.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.