Gå direkt till sidans innehåll
Luleå Hockey

Luleå fansens protest mot Stefan ”Skuggan” Nilsson

Luleå går tungt i SHL.

Nu vädrar fansen sitt missnöje med sportchefen och klubbikonen Stefan ”Skuggan” Nilsson.

Bli ihågkommen för guldet på isen, inte för att du satte oss i skiten”, stod det på en banderoll under hemmamatchen mot Timrå.

Timrå vann sedan matchen med 3-0. 

Foto: TV4 Play
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: Pär Bäckström/TT / TT NYHETSBYRÅN

Luleå gick in i säsongen med målsättningen att slåss i toppen och konkurrera om SM-guldet. Så har det inte blivit, trots att stjärnor från finalsäsongen 21/22 som Linus Omark och Pontus Andreasson har återvänt till klubben.

Inför lördagens match mot Timrå hade Luleå två raka förluster, och har den senaste veckan skakats av att stjärnforwarden Mario Kempe velat lämna klubben och därefter stängts av från spel innan han till slut blev klar för Lugano i Schweiz. 

Under matchen mot Timrå vecklade Luleås supportrar ut en banderoll med ett budskap riktad mot sportchefen och klubbikonen Stefan ”Skuggan” Nilsson, som vann SM-guld med Luleå 1996. 

Bli ihågkommen för guldet på isen, inte för att du satte oss i skiten”, stod det på banderollen. 

”En jättefrustration”

I TV4 Plays studio diskuterades banderollen under den andra periodpausen.

– Det är en jättefrustration så klart. Det hänger ihop med i fjol när de var dåliga i spelet och fick kritik för att man inte ersatt och satt lugnt i båten, säger experten Petter Rönnqvist. 

Timrå vann matchen med 3-0. Noterbart är att Jonathan Dahlén gjorde sitt 189:e mål för klubben. Därmed tangerar han klubbikonen Bo ”Bulla” Berglunds rekordnotering för antal mål för Timrå.

– Jätteskönt. En stor ära att göra det i en förening man älskar så mycket, att gå upp i delad ledning med Bulla, säger Dahlén till TV4 Play.