Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

HV71

HV71 räddade segern i rivalmötet mot Linköping

HV71 gick mot en storseger i rivalmötet.

Då kollapsade hemmalaget och släppte in tre mål på tio minuter.

Till slut vann man ändå med 4-3 efter att Henrik Borgström avgjort i förlängning.

– Vi har spets nu som vi inte hade tidigare, säger HV71:s Oscar Fisker Mölgaard till TV4 Play.

HV71 segrade mot Linköping.

Efter usel säsong har HV71 hittat farten över nyår. Inför matchen mot Linköping hade smålänningarna två raka segrar, mot Växjö och Örebro, i bagaget.

Och hemmamatchen mot LHC fortsatte i samma anda som de två senaste matcherna. Efter en jämn förstaperiod tog HV71 över i andra. Hugo Fransson gav hemmalaget ledningen när han kastade in en puck mot mål som i sin tur styrdes in i eget mål av en LHC-skridsko.

Ett par minuter senare ökade Oliwer Kaski på till 2-0 med ett tungt skott från blålinjen i numerärt överläge. När sedan Isac Brännström gjorde 3-0 i början av tredje pekade allt på att HV71 skulle ta ytterligare en välbehövlig trepoängare i jakten på lagen ovanför kvalstrecket.

– Jag är riktigt besviken på hur vi spelar i andra perioden, säger LHC:s tränare Klas Östman.

HV71 vann trots kollaps

Då vaknade Linköping.

På lite drygt tio minuter hämtade gästerna in underläget genom två mål från Patrick Russell och ett från Ty Rattie. Matchen slutade 3-3 efter 60 minuter och kom att avgöras i förlängningen.

Där var det HV71 och Henrik Borgström som drog det längsta strået. Den finske forwarden pricksköt 4-3 bakom Marcus Högberg efter en knapp minut av förlängningen.

Målet dömdes först bort efter att en HV-spelare stört Högberg i målgården, men domslutet ändrades och HV71 vann efter videogranskning när det visade sig att HV71-spelaren knuffats in i målgården av en LHC-försvarare.

– Det kändes bra. Vi spelade bra i 45 minuter. Sedan släpper vi till chanser och mål. Det måste vi fixa så vi kan ta tre poäng i stället, säger Oscar Fisker Mölgaard.

Trots segern var Fisker Mölgaard inte helt nöjd.

– Vi får lite panik och släpper in 2-3 och 3-3. Det får inte hända och vi måste fixa det.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.