William Nylanders svar om framtiden och kontraktet efter segern

LOS ANGELES. Bäst på banan med två mål och en assist.

William Nylander, 27, fortsätter jakten på en topplats i NHL:s poängliga.

Han ligger femma just nu med 54 poäng, 21 mål och 33 assist, på 37 matcher.

Nylander nådde i natt, svensk tid, milstolpen 20 mål som förste svensk den här säsongen.

Han gjorde det när Toronto Maple Leafs besegrade San Jose Sharks med 4-1 i norra Kalifornien.

Nu uppges han bli erbjuden ett miljardkontrakt och svarar själv om framtiden.

Patrik Allvin: "Hoppas att vi ska kunna nå final"
William Nylander låg bakom allt.
Toronto fick fira i natt.
William Nylander under besöket i Stockholm i höstas.
Svensken och hans lagkamrater fick stor uppmärksamhet. Sverige i november.

Det betyder att Toronto vann alla tre matcherna i Kalifornien på den här turnén.

Man inledde med en 3-0-seger i Los Angeles, fortsatte med att besegra Anaheim Ducks med 2-1 och avslutade nu alltså med 4-1 över San Jose.

Det var Sharks 11:e raka förlust och laget sladdar i NHL-tabellen, där man ligger sist på 21 poäng efter 40 omgångar.

William Nylander har inlett en ny poängsvit med 6 poäng, 4 mål och 2 assist, på de tre senaste matcherna.

William Nylanders egna ord

Hans andra mål för kvällen i SAP Center kom med drygt tre minuter kvar när svensken tryckte in en retur från en position snett bakom den förlängda mållinjen sedan Sharksmålvakten Mackenzie Blackwood räddat hans första skott.

Calle Järnkrok var också en av målskyttarna hos Maple Leafs. Han sköt 2-0 i den andra perioden, framspelad av Pontus Holmberg och Timothy Liljegren.

– Vi har varit duktiga på att vinna jämna matcher och inte ge motståndarna speciellt många chanser. Och Jonsey (målvakten Martin Jones) var riktigt bra ikväll, sa William när han mötte media efteråt.

Svensken erbjuds miljardkontrakt

Han svarade också om sin egen framtid som det sedan länge spekulerats mycket kring med tanke på hans utgående kontrakt

– Det skulle vara en dröm att stanna. Att spela för en sådan organisation... jag kallar Toronto för mitt hem. Det skulle vara speciellt, säger han enligt Sportsnet.

Enligt NHL-insidern Elliotte Friedman har Nylander, som i dag har en lön på 6,9 miljoner dollar per säsong, också erbjudits ett nytt kontrakt. Det nya åttaårskontraktet ska vara värt 11,5 miljoner dollar per år, nästan 118 miljoner kronor. Totalt blir det 943 miljoner kronor över hela kontraktstiden, närmare en miljard kronor.

Fabian Zetterlund assisterade till San Jose tröstmål, som gjordes av Mikael Granlund och innebar reducering till 1-3 efter knappt tolv minuter av den tredje perioden.