Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Boston Bruins

Ullmarks storspel lyfte Boston till seger

LOS ANGELES. Bästa på banan – igen.

Linus Ullmark, 30, fortsätter att storspela i Boston Bruins.

Han räddade 27 skott när man bortabesegrade Florida Panthers med 3–1 i natt, svensk tid.

– Ullmark var den som höll oss kvar i matchen under den första perioden, kommenterade Bostontränaren Jim Montgomery.

Linus Ullmark ligger på fjärdeplats i NHL:s hockeyliga.

Linus, som utnämndes till NHL:s bäste målvakt den förra säsongen och belönades med Vezina Trophy, stoppade alla femton skotten han fick på sig under den första perioden i natt.

Det var inte bara skotten som han hade att parera. Vid ett tillfälle blev Linus överkörd av Panthers powerforward Matthew Tkachuk, som tog chansen att kollidera med den svenske målvaktsstjärnan efter att ha fått en knuff i ryggen av Bruins lagkapten Brad Marchand.

Men Ullmark reste sig och såg inte alltför besvärad ut över den bryska uppvaktningen.

Boston Bruins har efter 18 omgångar bara förlorat en match under ordinarie speltid.

– Vi måste göra något rätt och har många killar som bidrar på olika sätt. Sedan har våra målvakter räddat oss många kvällar i höst, sa en av Bruins målskyttar i nattens match, Jake DeBrusk, efter slutsignalen.

Linus Ullmark har startat nio matcher och vunnit sju av dem. En förlust kom efter förlängning.

Anton Lundell gjorde Floridas mål

Han klättrar nu i NHL:s målvaktsliga. När det gäller räddningsprocenten är Linus på fjärdeplats med sina 93.2 procent.

Hampus Lindholm var med och assisterade till Charlie Coyles 1–0-mål.

John Beecher och Pavel Zacha svarade för Bruins två övriga fullträffar.

Hos Florida stod Anton Lundell för tröstmålet.

De här två lagen möttes i första omgången av slutspelet i våras. En matchserie som Panthers vann efter ett dramatiskt sjunde och avgörande möte i Boston.

Löftet: Då kommer NHL-spelarna till OS

Pampens löfte: Då kommer NHL-spelarna till OS

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.