Gå direkt till sidans innehåll
Godsent

Så gick det för svenskarna i majorkvalets första dag

Kvalet till den historiska majorn i Counter-Strike har inletts.

Mängder av svenskar deltog bland det tusentalet lag som tävlade på måndagen.

Godsent, Eyeballers, Metizport och Lilmix har alla tagit sig vidare till dag två.

Flusha om beslutet att avsluta karriären
JW, Eyeballers.
Foto: Stephanie Lindgren / Svenska Cupen
Plopski, Eyeballers.
Foto: Stephanie Lindgren / Svenska Cupen
F0rest.
Foto: Svenska Cupen

På måndagen inleddes det stenhårda kvalet till den första majorturneringen i CS2, som spelas i Köpenhamn i mars. Mängder av svenska stjärnor och löften har spelat i de många bäst av ett-mötena.

Bland de största hoppen finns lag som Godsent, Alliance, Eyeballers och Metizport. I Boomerdemons finns också den legendariska NIP-trion Patrik ”F0rest” Lindberg, Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund och Adam ”Friberg” Friberg.

Boomerdemons inledde med en klar seger, men åkte sedan på en överkörning av laget Espionage med 6–13 och slogs ut tidigt ur kvalet.

Godsent fick däremot en drömstart på kvalet med en storseger samt två vinster på walkover – och var det första laget att ta sig till de 128 sista lagen. Sedan avfärdades MST66 med 13–7 och Godsent är därmed ett av de 64 lag som tar sig vidare till dag två.

Dubbelt drama för Eyeballers

Eyeballers fick även de inleda med en WO-seger, och ställdes sedan mot GhoulsW. Det blev ett jämnt möte på Overpass, där Jesper ”JW” Wecksell imponerade med sin AWP. Till slut kunde Eyeballers vinna förlängningsdramat med 16–12. 

Sen stod Eyeballers för en stark upphämtning mot EnjoyTheGame och tvingade fram ännu en förlängning, den här gången på Ancient. Med siffrorna 16–14 säkrade de sin tredje seger. Eyeballares krossade sen Assos Pink med 13–2 och överlever dag ett.

På tisdagen ställs de mot storlaget Fnatic.

För Alliance blev det också en kvalinledning som innefattade en walkover samt en bekväm seger för att nå de 256 sista lagen. Det svenska laget förlorade däremot därefter med 10–13 mot mixlaget ”Real Madrid” och missar även de sin första kvalchans.

Många svenskar vidare

Det norska svensklaget Metizport inledde dagen med två övertygande segrar. Efter en kross med 13–4 mot Agard så tog sig även Metizport till dag två. Det gjorde också svenska laget Lilmix.

Bland de svenska stjärnorna som spelar i internationella lag så har bland andra Hampus ”Hampus” Poser tagit sig vidare med sitt nya lag Bleed. Sangal, med Linus ”LNZ” Holtäng och Simon ”yxngstxr” Boije, är också vidare.

Det är även Fnatic, med veteranen Freddy ”Krimz” Johansson, och TSM – som nyligen värvat Joel ”Joel” Holmlund. Jonas ”Lekr0” Olofsson och hans Ikla tog sig också vidare efter tre raka segrar.

På tisdagen avgörs det första kvalet och totalt ska fyra kval spelas, där fyra tar sig vidare till det stängda kvalet från varje.

Följ Expressen E-sport på Youtube, Facebook, och Twitter!