Gå direkt till sidans innehåll
Pittsburgh Penguins

Rickard Rakell och Erik Karlsson målskyttar i Pittsburghs seger

LOS ANGELES. Efter 18 mållösa matcher slog Erik Karlsson till i natt.

Han stod för 2-0-målet när Pittsburgh Penguins gästade Philadelphia och vann med 4-1.

– Det var fan i mig på tiden, haha, säger han till Expressen efter den viktiga segern mot ett lag i samma division, som också krigar kring slutspelsstrecket.

Patrik Allvin: "Hoppas att vi ska kunna nå final"

Karlsson hittade en lucka snett utifrån höger efter drygt sju minuter av den första perioden och utökade Penguins ledning till 2-0.

Det var Karlssons 7:e mål den här säsongen. Han har en poängsvit just nu, som omfattar fyra matcher och 5 poäng,

Totalt har EK65 gjort 28 poäng, 7 mål och 21 assist, på 39 matcher i vinter. Men kanske mest glädjande är att han är +11.

Rickard Rakell hade gjort 1-0 under ett tidigt powerplay redan efter 45 sekunder. Jevgenij Malkin svarade för en fräck bakom-ryggen-passning till svensken framför kassen.

Rickard Rakell och Erik Karlsson målskyttar

Rakell hade öppet mål och behövde bara trycka in pucken vid den bortre stolpen.

Pittsburgh hade fem powerplay under den första perioden, men lyckades bara utnyttja ett av sina numerära överlägen.

Matchen i Wells Fargo Center blev en stökig historia, där Flyers tacklade friskt mot Penguins stjärnor Sidney Crosby, Kris Letang, Jevgenij Malkin och Erik Karlsson.

– Ja, så fort de kände att de inte hade något att komma med, så började de stöka. Men det är inget nytt. Vi lirade hockey och de spelade något annat. Vi vann, så det är lugnt, säger Erik Karlsson.

Rakell har gjort 3 mål och 5 poäng på de fyra senaste omgångarna. Han utnämndes till matchens andra stjärna efter Malkin i nattens match.

Pittsburgh har vunnit åtta av de elva senaste mötena med Philadelphia.