Så här ser Assistenten med Bard ut – börjar närma sig

Postat:
12:26 - 2024-01-09
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
16

I början av oktober tillkännagav Google en ny hjälpreda kallad Assistenten med Bard, vilken beskrevs som en slags kombination mellan Google-assistenten och chattbotten Bard. Google-assistenten är väldigt begränsad och trög jämfört med Bard, men Bard saknar till skillnad mot Google-assistenten kontroll över telefonen.

Kombinationen ska erbjuda det bästa från två olika generationers digitala assistenter. Vid tillkännagivandet sa Google att Assistenten med Bard skulle släppas om ”några månader”. Nu har det gått över tre månader och släppet verkar till sist börja närma sig.

Skärmbilder visar hur Bard-assistenten ser ut och hur den aktiveras. Användare kan starta Bard på samma vis som Google-assistenten, inklusive att väcka assistenten med rösten. Det går att välja mellan Bard eller klassiska Google-assistenten.

När Bard har startats visas en flytande ruta ovanför övriga gränssnittet. Användare kan skriva till eller ha röstsamtal med chattbotten. Det går även att ställa frågor om specifika bilder eller om skärmens innehåll. Gällande funktionaliteten är det mest fantasin som sätter gränsen.

För de som använder Bard ofta redan nu kommer detta bli ett stort lyft jämfört med att behöva behöva besöka en hemsida i en webbläsare. Två frågetecken är dock tillgängligheten och vilka modeller som får Bard under första vågen. Förhoppningsvis snålar Google inte med tillgängligheten. Enligt tidigare upptäckter kommer Pixel 8 och Galaxy S24 att få första tjing.

Senaste artiklarna om BARD

→ Se fler artiklar om ämnet