Massavstängningar efter jättebråket

Publicerad 2023-11-23

Ett jätteslagsmål bröt ut efter slutsignalen i Hockeyallsvenskan.

Nu har fyra spelare dömts av disciplinnämnden efter kaoset på isen.

Albin Grewe i Djurgården och Viktor Lennartsson i Bik Karlskoga stängs av tre matcher vardera, Olle Liss och Hampus Plato stängs av två matcher vardera.

Flera av spelarna anmäldes för flera förseelser under slagsmålet.

Spelarna delade ut upprepade slag trots att domarna gick emellan.

Situationsrummet skrev i sin anmälan: ”Viktor Lennartsson får ett slags nackgrepp på en motståndare och vräker motståndaren i isen upprepade gånger innan domarna avbryter.

Vidare uppgav de: ”Albin Grewe får ett övertag i slagsmålet och slår, trots att linjedomaren försöker bryta, ett flertal hårda slag mot huvudet på Hampus Plato som faller till isen.”

Olle Liss ska ha slagit undan och sparkat iväg klubban för Viktor Lennartsson innan det utbröt handgemäng: ”Viktor Lennartsson knuffar då in Olle Liss i sargen, varpå Olle Liss delar ut ett kraftfullt slag med sin handske i bakhuvudet på Viktor Lennartsson som i detta läge inte har någon hjälm på sig.”

Djurgården drabbat av manfall

När slagsmålet väl hade avtagit fortsatte det med ordbråk i spelarkorridoren.

– Nästa gång kan han ställa upp på en riktig fajt, så ska vi se vad som händer. Albin Grewe är väl lite svag mentalt och klarar inte av snacket ute på isen, säger Hampus Plato.

Albin Grewe skrev på Instagram: ”Går bra att snacka i media” följt av en clown-emoji.

Djurgården vann matchen med 3–2, men drabbas hårt framöver av avstängningarna.

Mot Bik Karlskoga saknades nyckelspelarna Marcus Krüger, Linus Klasen, John Norman och Daniel Glad på grund av skador, Juniorkronorna-backen Calle Odelius utgick i matchen med en befarad allvarlig knäskada.

LÄS VIDARE