Jackpott 15 miljoner kr: ”Det är en riktig rysare”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide till V86 onsdagen den 10 januari på Bergsåker och Solvalla • Här kan du rygga andelssystemen

Publicerad 2024-01-10

Hans Crebas och Tasherit är en av kvällens V86-skrällar.

15 miljoner kronor ligger i jackpott till en ensam vinnare i kväll på V86 från Bergsåker och Solvalla.

Här är Sportbladet-experternas bästa spikar och miljonrensare till omgången.

– Jag försöker fälla kvällens storfavorit med en riktig rysare, säger Robert Lipovac.

– Jag kan inte spela utan 11 Drizzle i kväll till en procent, säger Joakim ”Rainman” Rosenhed.


Här ryggar du Sportbladets V86-system:


ANNONS: V86-jackpott 15 miljoner i kväll. Här finns Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 20.30. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem.

V86 körs på Bergsåker och Solvalla i kväll med 15 miljoner kronor i jackpott. Spelstopp är klockan 20.30.

MISSA INTE: Sportbladets V86-intervjuer med Nils Larsson Hetaste snacket Bästa spelet Rankning. Läs här.


Här ryggar du Sportbladets andelssystem på V86:


ANNONS: Här kan du haka på Sportbladets V86-intervjuer. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du haka på Sportbladets Insider. [Extern länk]


V86-intervjuerna: ”Det är min jackpottspik”


Här nedan hittar du experternas genomgång av kvällens omgång. Du får spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V86-procenten är uppdaterade klockan 16.02, onsdagen den 10 januari.


Här hakar du på Sportbladets V86-system:


ANNONS: V86-jackpott 15 miljoner i kväll. Här hittar du alla system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets TV-rad. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spiken

I kallblodsloppet ser det bra ut för Hanna Forslins 7 Sol Storm (V86-3) som gick bra senast på V75 mot tuffare motstånd. Han hade varit i segerstriden utan störning på vägen och jag tror han tar snabb revansch och leder runt om.

Miljonrensarna

10 Denali Doc (V86-2) gick i mål med sparade krafter senast och det såg bättre ut intrycksmässigt. Gången innan var hon inte lika bra, men det finns fin kapacitet i henne och jag tror hon bara blir bättre och bättre i Markus B Svedbergs regi. Hon har bra startryggar och skulle favoriterna köra hårt mot varandra kan hon fälla många till slut. Fyra procent.

Den andra skrällen är 2 Domino Vendil (V86-5) som var positiv senast när han avslutade snabbt efter en resa lång bak i kön. Han är anmäld med jänkarvagn den här gången vilket är intressant. Han borde få ett bra lopp och då kan han överraska till sju procent.

Tänk på att...

… vi har en jackpott på V86 i kväll från Bergsåker och Solvalla. En ensam vinnare kan plocka hem 15 miljoner kronor.

… Timo Nurmos spelar huvudrollen på Solvalla med sina tre stora favoriter och jag tror att 12 Global Caps (V86-4) och 1 Southwind Boko (V86-6) båda har en bra chans, men vi får se hur procenten utvecklar sig under eftermiddagen och kvällen.

… V86-7 ser vidöppet ut och jag vill varna för 2 Västerbo Pentax.

… i avslutningen står 9 Friend of Elves för klassen i loppet.


Här ryggar du Marios V86-system:


ANNONS: Här kan du haka på Marios Femhundring. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du haka på Marios Hundring. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed

Spiken

4 Isco Am (V86-2) är en häst med ett gott grundkunnande och jag spikar utan att blinka. Motståndet skrämmer inte mig i alla fall. Han är oöm för positioner och är med i segerstriden oavsett loppscenario. En sund spik till 55 procent.

Miljonrensarna

4 Knox Newport (V86-4) är startsnabb och siktas mot spets och ska eventuellt gå med första rycktussar i kväll. En spännande skräll till två procent.

Jag kan inte spela utan 11 Drizzle (V86-6). Han visade fin vinterform förra året men har levererat lite sämre insatser den sista tiden. Jag hoppas och tror att han kommer vara bättre i kväll och till en procent åker han med på lappen. Jättefavoriten 1 Southwind Boko måste vi gardera. En procent.

Tycker V86-8 är mer öppet på förhand än vad spelprocenten säger. Rätt favorit är 9 Friend of Elves, men det gäller för kusken Mats E Djuse att köra i rätt tid. Lyfter fram 1 Parveny som drag och motbud. Har ett kanonläge, är naturligt startsnabb och sitter i den främre träffen tidigt. Rygg ledaren och slut skulle vara ett drömscenario till åtta procent. Tränar bra, meddelar tränare Mattias Djuse, och han tror på en bra insats i kväll.

Tänk på att...

… det är en jackpott på 15 miljoner kronor att spela om i kväll på V86 som delas mellan Solvalla och Bergsåkers-ovalen.

1 Southwind Boko (V86-6) blir hiskeligt överspelad till 73 procent. Given för mig att gardera.

4 Glowing Star (V86-7) borde vara favorit enligt mig. Spets är ledigt och detta kan man leda runt om till 23 procent. Tränare Anders Berg låter väldigt nöjd med sin häst för dagen.


Här ryggar du ”Rainmans” V86-system:


ANNONS: Här kan du haka på Rainmans Travrad. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du haka på Rainmans Stora. [Extern länk]


Robert Lipovac:

Spiken

9 Friend of Elves (V86-8) var riktigt bra senast när han plockade ner en så bra häst som Ante La Roque från dödspositionen, men fick se sig förbisprungen av Decision Maker som fick lifta med i rygg. Efter det hade man satsat på ett lopp i Frankrike som inte blev av och därmed är hästen i toppslag. Bricka nio bör passa perfekt då han sitter i andraspår direkt och då det luktar hård körning från start, där det bland annat finns risk att Maverick Dream blir het, kommer hans spurt att bita bra till slut. Jag avslutar med att spika.

Miljonrensarna

5 Tasherit (V86-6) har svårt att sätta nosen först men står allt som oftast för bra prestationer. Senast klarade hästen inte av starten, så det loppet är bara att glömma. Näst senast såg hon dock riktigt fin ut när hon spurtade ettrigt via open stretch. Hon har härdats i tuffa sällskap och då Timo Nurmos gigantiska favorit (1 Southwind Boko) såg något seg ut i sin comeback senast, samt har lottats till ett invändigt spår, vill jag försöka att fälla. Till ynka två procent är Tasherit en rolig rysare.

Tänk på att...

4 Isco Am (V86-2) kommer få göra jobbet själv då de invändiga lär svara ledningen och då är han sårbar. Givet att gardera.

10 B.W.Bille (V86-3) har ett lopp i kroppen efter ett kortare uppehåll och formen lär vara framflyttad. Det finns en del tveksamheter kring de värsta motbuden och han seglar upp som förstahäst.

… Timo Nurmos styr utdelningen denna afton, men det finns en del frågetecken på samtliga hästar och det ligger gott värde i att gardera upp någon av dem.


Här ryggar du Roberts V86-system:


ANNONS: Här kan du haka på Roberts Tvåhundring. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du haka på Roberts Skrällkoll. [Extern länk]


Här ryggar du Sportbladets V86-system:


ANNONS: Här kan ni haka på Sportbladets Mini. [Extern länk]


ANNONS: V86-jackpott 15 miljoner i kväll. Här finns Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 20.30. [Extern länk]


Följ ämnen i artikeln