För ett år sedan avtäckte Roborock den nya S8-serien under CES i Las Vegas. På årets upplaga av teknikmässan står det nu klart att S8-serien utökas ytterligare med S8 MaxV Ultra och S8 Max Ultra. Bland nyheterna märks den utfällbara sidoborsten Flexiarm, röstassistenten Hello Rocky, varmvatten-mopp med rengöringsmedel samt högre maximal sugeffekt än tidigare modeller.

Roborock S8 MaxV Ultra-1.jpg

I nya Roborock Ultra-serien ingår en dockningsstation för automatiskt tömning, mopptorkning och självrengöring.

S8 MaxV Ultra-2.jpg
Roborocktabell.png

Klicka på bilden för att förstora – Specifikationerna för nya Roborock S8 MaxV Ultra och i jämförelse med tidigare modeller. Modellen S8 Max Ultra släpps inte i norden, utan här gäller den mer påkostade S8 MaxV Ultra.

Medan fjolårets flaggskeppsmodell hade en sugeffekt på 6 000 pascal når S8 MaxV Ultra upp till hela 10 000 pascal, vilket gör den till en av de mest kraftfulla robotdammsugarna i världen. Likt föregångaren S7 MaxV Ultra använder den Reactive AI 2.0 Obstacle Recognition, för att bättre kunna navigera sig mellan möbler och prylar som ligger och skräpar. Tekniken har samtidigt uppdaterats för att känna igen fler typer av objekt.

Med DirTect Technology, en finess som S8 MaxV Ultra är ensam om, har dammsugaren blivit tillräckligt smart för att själv lista ut när det behövs högre sugkraft eller när en fläck behöver torkas upp med moppen under städrundan. En automatisk dispenser för rengöringsmedel ger samtidigt extra städkraft.

S8 MaxV Ultra.jpg

Flexiarm – för att komma åt i hörn

En av de saker som robotdammsugare tidigare haft svårt med är förmågan att komma åt i hörn. Roborocks senaste innovation för att lösa det här problemet heter Flexiarm och är i praktiken en robotarm som fälls ut när dammsugaren upptäcker särskilt svårtåtkomliga hörn. Enligt Roborock gör Flexiarm att smuts fångas upp betydligt bättre än tidigare. Med en extra roterande mopp som snurrar i 185 varv per minut ska även moppningen fungera bättre längs med kanter.

Mattor är en annan akilleshäl för en del robotdammsugare – om de väl tar sig över kanten får de problem när det kommer till att städa effektivt. Enligt Roborock är de nya modellerna upp till 30 procent mer effektiva för att suga upp hår från mattor än Roborock S7, tack vare Carpet Boost+ System – som bör vara särskilt intressant för djurägare.

S8 MaxV Ultra-4.jpg
RoborockS8maxvultra.jpg
S8 MaxV Ultra-3.jpg

Hello Rocky – röststyrning utan uppkoppling

Precis som i tidigare modeller finns stöd för röststyrning genom Siri, Google Home och Alexa, men Roborock S8 MaxV Ultra introducerar även ett fjärde alternativ i form av den inbyggda röstassistenten Hello Rocky.

Assistenten fungerar utan Wifi och kan användas för att starta och pausa städningen, städa specifika rum eller komma till undsättning om man spillt något. I skrivande stund är det okänt om Rocky fungerar på svenska eller om det är engelska som gäller för att dammsugaren ska förstå vad man vill att den ska göra.

Mjukvarumässigt finns stöd för Matter, så att robotdammsugaren kan bli en del av det smarta hemmet, samt appar till Android, Apple IOS och Apple Watch. Roborock S8 MaxV Ultra kan själv läsa av rummet och avgöra hur städningen ska optimeras med tekniken Smart Plan. Modellen har även en inbyggd kamera så att det går att se om exempelvis hunden låter dammsugaren göra sitt jobb i fred.

På butikshyllorna i april

Roborock S8 MaxV Ultra ska dyka upp på butikshyllorna i april till det rekommenderade priset 1 499 euro, vilket inbegriper hela paketet inklusive dockningsstation. Några svenska prisuppgifter är ännu inte kända.

Hur duktig är du på att dammsuga, eller har du en robotdammsugare som gör jobbet åt dig? Dela med dig av din städstrategi i forumet!

Roborock-Logo.png

Sponsras av Roborock
Denna artikel produceras i betalt samarbete med Roborock. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.

Läs mer