Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Officiellt: Lundkvist klar för Häcken

Allsvenskan

Adam Lundkvist vänder hem till allsvenskan.
Ytterbacken är nu klar för spel i BK Häcken. 
- I Adam får vi en erfaren ytterback, säger sportchefen Martin Ericsson. 

Foto: TT.

Efter flera år i MLS står det nu klart att ytterbacken Adam Lundqvist vänder hem till svensk fotboll och allsvenskan igen. 29-åringen har under de senaste åren representerat Houston och Austin, men är nu klar för spel i BK Häcken.

Lundkvist har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre år. 

- De senaste åren har jag sett klubben växa med SM-guld och europagruppspel, att klubben vill vidare, klubben vill vinna igen och vinna fler troféer. Det är lockande för mig. Jag ser väldigt mycket fram emot att börja jobba, säger Lundkvist på klubbens hemsida. 

Han fortsätter:

- Jag har en bild av att det här är en väldigt välmående förening som är välskött, som har stora ambitioner och som vill utvecklas. Det är något som jag dras till, det är något som jag också är ute efter. Jag kände att det skulle vara en väldigt bra match om vi kunde få till det. Jag är otroligt lycklig över att vara här. 

Annons

Senast Lundkvist spelade i Sverige var det i IF Elfsborg.

- Jag tycker inte att jag har varit borta så länge men det har hänt otroligt mycket på de här åren. Arenan, träningsanläggningen - alla anläggningar här är av högsta klass. Jag är väldigt imponerad över hur hela klubben sköts, vad BK Häcken har för mål och ambitioner. Den resan klubben har gjort på kort tid är inspirerande. Jag ser fram emot att vara med på ytterligare nästa kliv tillsammans med föreningen, säger han.

BK Häckens sportchef Martin Ericsson:

- I Adam får vi en erfaren ytterback med ett härligt driv både på och utanför planen och som vi känner väl sen tiden i Elfsborg. Han är i grunden en offensivt skicklig spelare som under sin tid i MLS även utvecklat sina defensiva egenskaper.

Lundkvist har genom åren gjort över 100 matcher i MLS, samt över 100 matcher i allsvenskan. 

Annons
Publicerad 2024-01-10 kl 14:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto