Bella Nilsson, som i dag har nytt namn och i stället heter Fariba Vancor, var vd för Think Pink.
Bella Nilsson, som i dag har nytt namn och i stället heter Fariba Vancor, var vd för Think Pink. - Foto: Facebook och Fredrik Sandberg/TT

Allt om Bella Nilsson – åtalad i Think Pink-härvan

Bella Nilsson, som numera heter något annat och som titulerat sig själv som "queen of trash", har åtalats för grovt miljöbrott i Think Pink-härvan. Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar om Think Pink-grundaren.


Bella Nilsson ålder – hur gammal är Think Pink-grundaren?

Bella Nilsson föddes i december 1969, vilket innebär att hon fyller 55 år under vintern 2024. 

Växte Bella Nilsson upp i Iran?

Bella Nilsson föddes som Isabella Khatibi Ghabagh Tabeh och är, enligt Expressen, uppvuxen i Iran och kom till Sverige under 1980-talet.

Har Bella Nilsson bytt namn till Fariba Vancor?

Ja, i stämningsansökan mot Bella Nilsson, vilken Nyheter24 tagit del av, går hon under ett nytt namn. Numera heter Think Pink-grundaren Fariba Vancor.

Enligt TV4 har Think Pink-grundaren bytt namn vid flera tillfällen.

Drev Bella Nilsson Think Pink?

Enligt GP grundades NM Trading & Transport, förkortat NMT, år 1998, men blev framför allt omtalat efter 2014 då Bella Nilsson klev in som vd och ägare. Hon marknadsförde då företaget under namnet Think Pink. 

Think Pinks hantering av avfall har lett till åtal. Foto: Fredrik Sandberg/TT

När blev Bella Nilsson häktad?

Den 11 september 2020 blev Bella Nilsson anhållen i sin frånvaro, för att sedan gripas tre dagar senare. Den 15 september häktades hon och den 13 oktober blev hon frigiven, även om misstankarna då fortsatt kvarstod. 

Så avslöjades myglet i Think Pink-härvan

Bella Nilsson idag – åtalades 2023

I slutet av december 2023 åtalades Bella Nilsson för grovt miljöbrott. Enligt SvD åtalades då också ytterligare tio personer, för grovt miljöbrott, miljöbrott eller med hjälp till grovt miljöbrott. 

— Det är det absolut största grova miljöbrottet som åklagarmyndighet och polismyndighet har utrett, har Lise-Lotte Tegler, som är en av åklagarna i utredningen, tidigare sagt om Think Pink-härvan till TT.

Think Pink-grundaren har hela tiden nekat till brott och i förhör har hon, enligt Expressen, kallat det hela för en "häxjakt".

– Du får jättegärna prata och fråga vad du vill men jag tycker det är orättvist, det var inte därför jag kom till Sverige, för att bli behandlad som en kriminell, ska hon vidare ha sagt i förhöret.

Dumpade sopberg i miljöskandal – nu åtalas Think Pink-grundaren

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bella Nilsson make – är han också åtalad i Think Pink-härvan?

Bella Nilsson drev Think Pink tillsammans med sin tidigare make som även han åtalats för grovt miljöbrott.

Konsult mörkade Think Pinks giftavfall

Har Bella Nilsson blogg?

Expressen har tidigare rapporterat om att Bella Nilsson haft en blogg och att det var där hon började kalla sig själv för "queen of trash". 

När sänds "Queen of trash – sexklubbarna, soporna och brotten"?

Den 11 januari 2024 sänder TV4 dokumentären "Queen of trash – sexklubbarna, soporna och brotten", vilken ska skildra hur Bella Nilsson gick från strippa tillika chef på porrklubb till ägare av det skandalomsusade avfallshanteringsföretaget Think Pink. 

I TV4:s Kalla Fakta, år 1998, visade Nilsson några av de verksamheter hon chefade över.

– Gäster som kommer hit vill helt enkelt bli slagna. De betalar ibland 15 000 för hela natten. Det låter konstigt men de gör det, man får slå gästerna, sa hon då, enligt kanalen

Queen of trash nekar – kritik mot utredning

Har Bella Nilsson suttit i fängelse?

Ja, enligt TV4 dömdes Bella Nilsson, år 1998, till fängelse i tre och ett halvt år för bokföringsbrott. Brottet ska ha varit kopplat till en av de klubbar som Nilsson varit verksam inom. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!