MSI är det senaste i raden av hårdvaruföretag som gör en egen tolkning av Valves bärbara spel-pc Steam Deck.

MSI Claw blir namnet och det är en Windows 11-driven maskin som delar många egenskaper med såväl Deck som de Windows-orienterade konkurrenterna Asus ROG Ally och Lenovo Legion Go. Men till skillnad från dessa tre, som alla baseras på AMD-kretsar, sitter det en en systemkrets från Intel i Claw. Närmare bestämt från den färska Meteor Lake-familjen.

Skärmen är 7 tum stor och erbjuder upp till 120 Hz och upplösningen 1 920 x 1 080. Den har de vanliga knapparna och spakarna. Men det sitter hall effect-sensorer i de rörliga delarna, och eftersom de bygger på magneter istället för fysisk beröring elimineras risken för drift.

MSI säger att batteriet räcker upp till 50 procent längre än "marknadssnittet". Oklart vad det innebär, men första generationens Steam Deck räckte grovt räknat 2-7 timmar beroende på spelinställningar och annat. Claw ska förutom pc-spel också kunna köra mobilspel till Android. Och den har RGB-belysta knappar och spakar!

MSI Claw kommer i tre modeller, med lagring och minne som börjar på 512 respektive 16 GB. De verkar också få olika processormodeller, där värstingen heter Intel Core Ultra 7. Se specifikationer hos MSI.

Priserna varierar från 699 till 799 dollar, vilket ligger i fas med konkurrenterna. Räkna med att den kostar 8-10 000 när den släpps framåt våren.