Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Gais bryter med Krüger: "Extremt tråkigt"

Allsvenskan

Gais bryter avtalet med Viktor Krüger, 23, i förtid.
Försvararen lämnar nu Grönsvart efter två år i klubben.
- Det kan vara ett av de svåraste beslut jag tvingats ta, säger Gais tekniske direktör Magnus Sköldmark.

Foto: Bildbyrån.

Viktor Krüger har varit en del av det Gais som har klättrat genom två divisioner på två år och nu är tillbaka i allsvenskan för första gången sedan 2012. 

Den mångsidige försvararen, som även har figurerat på mittfältet, hade ett avtal med Grönsvart över 2024 – med en klausul som båda parter kunde välja att bryta i förtid.

Det har nu Gais valt att göra.

- Det kan vara ett av de svåraste beslut jag tvingats ta, att bryta avtalet med Viktor Krüger. Det är en fantastisk person som bidragit med så mycket glädje i gruppen, och starka insatser på planen under två viktiga år i klubben, säger Gais tekniske direktör Magnus Sköldmark till klubbens hemsida.

Annons

Anledningen, enligt Sköldmark, är att Gais inte kan erbjuda Viktor Krüger en plats i det truppbygge som görs inför 2024.

23-åringen själv kommenterar uppbrottet med vemod.

- Tyvärr tar min resa i Gais slut här. Jag kan nog inte beskriva hur extremt tråkigt det känns att behöva lämna denna fantastiska klubb och den stämning vi har byggt upp de senaste två åren. Självklart hade jag velat fortsätta ta på mig den grönsvarta tröjan och få vara med på resan i allsvenskan om klubben velat ha mig kvar, säger han till Gais hemsida.

- Med det sagt vill jag tacka alla inblandade för dessa två magiska år vi fått uppleva tillsammans, minnen och vänner för livet som jag kommer bära med mig och vara otroligt stolt över. Sist men inte minst, ett stort tack till alla supportrar som gett mig all kärlek. Det har betytt allt och det är ni som är Gais.

Annons

Viktor Krüger spelade tio matcher i superettan i fjol och stod för ett mål. Gais inleder sin tävlingssäsong med spel i Svenska cupen mot Elfsborg den 18 februari.

Publicerad 2024-01-10 kl 16:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto