Snarkbråket i ”Farmen”: ”Inte sovit på flera nätter”

Deltagaren: ”Fortfarande provocerad”

Publicerad 2024-01-10

I tisdagens avsnitt av ”Farmen” vaknar flera av deltagarna på fel sida.

Anledningen är att Per Eriksson snarkat flera nätter i sträck – någonting han konfronteras med i programmet när en hetsig diskussion utbryter.

– Det är klart att man blir ledsen, säger Per Eriksson till Aftonbladet.

Deltagarna Desirée Nilsson, 28, Jennifer Valencia, 31, och Alessia Santalucia, 28, som bestämmer sig för att prata med Per Eriksson, 27, om hans snarkande.

– Jag har inte kunnat sova på flera nätter. Han är som en maskin. Han gör ingen paus. Han börjar snarka när han lägger sig och slutar när han vaknar, säger Alessia Santalucia.

Alessia Santalucia säger att hon inte kunnat sova på flera nätter.

Men innan deltagarna hinner ta upp problemet bryter Cornelia Gyllborg, 28, in och säger att de måste tänka hur de pratar med honom.

Det gör att en diskussion bryter ut mellan deltagarna, och leder till att Cornelia senare berättar att hon redan pratat med Per, som på grund av situationen bestämt sig för att sova på en soffa i vardagsrummet nästkommande natt.

Per Eriksson

Fortfarande provocerad

I programmet ger Per Eriksson sin syn på saken och förklarar att han tyckte att det var bra att tjejerna tog upp det hela men att det samtidigt gjorde honom ”lite provocerad” – vilket han fortfarande är.

– Jag blir fortfarande provocerad av det, att det blev en så stor grej. Det hade räckt om någon bara hade sagt till mig från start att ”det här funkar inte, hur ska vi lösa det?”, säger Per Eriksson och fortsätter:

– Säg det på ett sätt som gör att vi kan försöka lösa situationen istället för att gå bakom ryggen på mig.

Samtidigt förklarar han att det inte finns några ”hard feelings” gentemot de inblandade deltagarna.

Berättar om mobbningen

Det sociala spelet var den tuffaste utmaningen för Per Eriksson som i avsnittet berättar att han var mobbad under en längre tid av sin barndom. Han berättar att snarkbråket gjorde honom ledsen.

– Jag kände mig mer eller mindre tvingad att inte sova med de andra, det i sig gör mig egentligen ingenting, jag kan somna ståendes. Men det kändes som att jag inte var med och att de inte ville att jag skulle vara där, det var inte så skönt, säger Per Eriksson.

– Det är klart att man blir ledsen.

Diskussion i ”Farmen”.

Läs mer om Guldbaggens publikpris och de nominerade filmerna här.

Följ ämnen i artikeln