Då körde Brynäs över nykomlingen Kalmar och vann med hela 6–0.

Stor segerorganisatör? Miks Indrasis med två mål och två assist.

Följ ämnen
Brynäs IF

Toppen mot botten, då tog serieledaren Brynäs tag i taktpinnen direkt. Men det stora och avgörande rycket kom i andra perioden där serieledaren gjorde tre mål på mindre än sex minuter.

Mycket tack vare en viss lettländare – Miks Indrasis.

Jack Kopacka.

8.52 in i mittenperioden kom 3–0 när Theo Lindstein – som är tillbaka efter JVM-succén – sköt och tvingade Kalmarmålvakten Christian Engstrand att släppa en farlig retur som Miks Indrasis enkelt kunde stöta in.

Och målen bara fortsatte att trilla in. För drygt tre minuter senare kom mål nummer fyra. I numerärt överläge kunde Anton Rödin sätta pucken i mål, på pass från Indrasis.

Glödhet Indrasis

Då fick hemmalagets tränare Viktor Tuurala nog och bytte ut Engstrand. Men någon bättring blev det inte riktigt. För bara minuter senare kom femman. Målgörare? Miks Indrasis med sitt andra mål för kvällen.

I den tredje och sista perioden fick Anton Rödin göra sitt andra mål i matchen efter pass från Indrasis som gjorde sitt fjärde poäng i matchen.

– Vi gör mycket bra saker anfallsmässigt, vi blir jobbiga att spela emot, säger tränare Niklas Gällstedt till TV4 Play.