Hudiksvalls kommun har polisanmält en politiker misstänkt för korruption. Foto: SVT Arkiv

Hudiksvalls kommun polisanmäler politiker för misstänkt korruption

Uppdaterad
Publicerad

Hudiksvalls kommun har beslutat att polisanmäla en politiker sedan det uppstått misstankar om att politikern har lämnat uppgifter till ett privat företag i samband med en upphandling.

– Vi har fått indikationer om att det kan ha förekommit graverande uppgiftsutlämning mellan enskild förtroendevald och ett privat företag i samband med att ett förfrågningsunderlag gällande externa aktörer ska revideras, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Kommunen har vidtagit två åtgärder med anledning av händelsen. Nämndens ordförande och vice ordförande har polisanmält händelsen.

Man har också tillskrivit kommunens revisorer om en begäran att politikerns ansvarsfrihet ska omprövas.

– Vi välkomnar att det utreds om brott har begåtts. Vi kan i dagsläget inte uttala oss ytterligare kring detta då det handlar om en pågående rättsprocess, säger ordföranden för den lokala partiorganisationen som politikern tillhör i en skriftlig kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.