Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Peña kan lämna MFF: “Det ligger inte i mina händer”

Allsvenskan

MALMÖ. Sergio Peña var bland Malmö FF:s bästa spelare i fjol.
Men inne på sitt sista kontraktsår är hans MFF-framtid oklar.
- Vore det upp till mig stannar jag här hela året, men vi vet inte, säger Peña till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Den peruanske 28-åringen gjorde en stark säsong när Malmö FF vann SM-guld och han spelade samtliga matcher utom en i förra årets allsvenska. Sergio Peña anslöt från nederländska FC Emmen sommaren 2021 och är nu inne på sitt sista år på MFF-avtalet.  

I sommar är mittfältaren fri att prata med andra klubbar, om han inte förlängt kontraktet - därmed kan MFF behöva sälja Peña under vintern om de ska få mer betalt. Peña svarar på hur han ser på säsongen.  

- Som vanligt. Jag har ett år kvar och fokuserar på det. Det är mitt sista år så jag behöver träna och jobba som vanligt. Sedan får vi se vad som händer, säger han till Fotbollskanalen. 

Annons

Tror du att du kommer stanna hela året?  
- Jag vet inte, det ligger inte i mina händer. Det beror på. På tränaren, på klubben, men jag har ett avtal så jag tror att jag kommer stanna. Jag vet ärligt talat inte. Vid den här tiden på året kan allt hända, man vet aldrig.  

Om du skulle bestämma, vad skulle du göra då?  
- Jag vet inte. Det är klart, jag har ett avtal och är professionell. Mitt fokus är i Malmö och det är det enda jag kan prata om. 

För två veckor sedan rapporterade den peruanska tidningen Libero att Peñas tidigare klubb Alianza Lima gärna ser en återkomst för landslagsmannen. Själv menar Peña att han vill stanna i Europa så länge som möjligt, men att det också beror på familjesituationen eftersom hans dotter bor i Peru.  

Peña säger att han inte tänker så mycket på framtiden, och svarar på Alianza Limas intresse: 

Annons

- Jag vet ärligt talat inte. Jag hör många saker och ser tidningarna i Peru varje dag när jag är på semester. Men som jag sa innan har jag ett avtal här och Malmö har inte informerat mig om något, så allt går som vanligt, säger han och fortsätter:  

- Jag kan inte säga något annat. Jag har ett avtal och spelar här. Om något händer innan säsongen tror jag att Malmö kommer säga det till mig eller tränaren, men just nu är mitt fokus i Malmö. 

- Vore det upp till mig stannar jag här hela året, men vi vet inte. Huruvida nya spelare kommer, kanske att klubben inte vill att jag stannar, kanske vill de att jag gör det - det är fotboll. Jag kör försäsongen och så får vi se. 

Sergio Peña är noterad för två mål på 82 matcher i MFF-tröjan och har även vunnit två SM-guld med klubben.  

Annons
Publicerad 2024-01-11 kl 11:40

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto