Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På grund av det misstänkta föremålet kunde inte Håkan och Katarina Läckhagen lämna in sina grejer till återvinningen. Hör de berätta och se bilder från platsen. Foto: Hadeel Ibrahim

De fick vända om: ”Man blir irriterad”

Uppdaterad
Publicerad

Många bilar fick vända om idag när de skulle lämna saker på återvinningen. Håkan och Katarina Läckhagen var två som fick ändra sina planer. ”Man blir lite irriterad och tänker nej, varför är det stängt”, säger Katarina.

Det var strax före klockan nio på morgonen som polisen larmades till Värmevägen i Hjulsbro i Linköping av en inringare som upptäckt ett misstänkt föremål inne på en återvinningscentral.

Polisen spärrade av området och en polishelikopter cirklade över platsen under förmiddagen. Som följd av händelsen höll återvinningscentralen stängt och många Linköpingsbor som var på väg att lämna in sina grejer fick vända om. Några mer fundersamma än andra.

Man behöver inte vara orolig

– Många undrar vad det var som har skett och för tillfället får de inte komma in till återvinningen. Av förklarliga anledningar vet vi inte när vi kan släppa på det. Det vi försöker förmedla är att man inte behöver vara orolig, säger polis på plats.

I en av bilarna som fick vända om satt Håkan och Katarina Läckhagen. Det blev inte riktigt som de hade tänkt sig. Hör de berätta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.