Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med på ett idémöte för Upplevelsecenter för mat i Väderstad. Projektsamordnare Charlotta Rydberg berättar mer om planerna i klippet. Foto: Skiss: Sandell Sandberg arkitekter/ Christian Zetterdahl SVT

Upplevelsecenter för mat tar form i Väderstad

Uppdaterad
Publicerad

Även om det är långt kvar till att bli verklighet så fortgår planerna om ett Upplevelsecenter för mat i Väderstad.

SVT Nyheter Öst besökte ett idé- och samverkansmöte för projektet där ett stort engagemang och visioner uppfyllde dagen.

– Det är massor med goda idéer och som har kommit fram under mötet. Allt ifrån att det ska vara personligt och genuint till att det måste finnas något spektakulärt och locka alla i familjen, säger projektsamordnare Charlotta Rydberg.

Ny detaljplan

Mötet handlade inte bara om att diskutera tankar och förslag utan också om hur nästa steg ska tas framåt.

– Centret ju inget som Mjölby kommun kommer att bygga själva utan de är med och ser till att det finns förutsättningar. Exempelvis så vet vi att processen med att ta fram en ny detaljplan för Väderstad kommer att starta nästa år, säger hon.

Ansökan har skickats in

Under tiden arbetar man vidare för att locka fler samarbetspartners och på den kommande finansieringen. Och så vill man prova konceptet på plats.

– Därför har vi nu skickat in en ansökan till Europeiska regionala utvecklingsfonden där vi söker pengar för att först bygga upp ett tillfälligt besökscentrum – så vi kan testa det här på riktigt, avslutar Charlotta Rydberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.