Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Officiellt: Lindgren blir assistent i Häcken

Allsvenskan

Rasmus Lindgren lyfts upp till Häckens A-lag.
Den tidigare spelaren blir nu assisterande tränare till "Paco" Johansen.
- Fantastiskt kul, säger Lindgren på Hisingen-klubbens hemsida. 

Foto: Bildbyrån.

BK Häcken har i år en ny chefstränare i form av "Paco" Johansen, och nu kommer även en ny assisterande tränare in i A-lagets ledarstab - tidigare spelaren Rasmus Lindgren. 

Lindgren lämnar därmed sin roll som P19-tränare i föreningen. Kontraktet är skrivet över tre år. 

- Jag tycker att det ska bli fantastiskt kul, lärorikt för mig själv och det ska också bli väldigt inspirerande att få jobba med den nya tränarstaben och spelarna som har visat att de är väldigt bra. Jag hoppas att jag kan komma in och bidra med det som jag kan. Jag ser verkligen fram emot årets säsong, säger han på klubbens hemsida. 

Annons

Sportchefen Martin Ericsson:

- Det känns bra att stärka kompetensen och kontinuiteten med Rasmus i staben. Rasmus har sedan sin ankomst till klubben varit en viktig ambassadör för klubben både som spelare och kapten, och nu som tränare. Han bidrar med en hög fotbollskompetens och driv, men också en god förståelse för vad som krävs som spelare på den här nivån.

Lindgren lade ner sin karriär under 2021 - efter sex år som spelare i Häcken. Därefter sadlade han om till tränare i klubben. Han har även representerat Ajax, Groningen och Red Bull Salzburg utomlands.

Publicerad 2024-01-11 kl 14:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto