Belgisk polis vid bankkontoret dagen efter dådet i Bryssel, då två svenska fotbollssupportrar sköts ihjäl i en terrorattack. Vapnet som användes under dådet var ett gevär av modell AR-15 som polisen misstänker att den utpekade terroristen Abdesalem Lassoued fick tag på i kriminella kretsar. Foto: Olivier Hoslet/EPA/TT

Fler gripna i Belgien efter terrorattacken mot svenska fotbollssupportrar

Publicerad

Ytterligare tre personer har gripits av belgisk polis, misstänkta för inblandning i terrordådet i Bryssel då två svenska män i blågula fotbollströjor sköts till döds och en skadades allvarligt.

De tre männen greps av polis på måndagen, enligt nyhetsbyrån Reuters under fem husrannsakningar i Belgiens huvudstad Bryssel. Det sa en talesperson för den belgiske åklagaren, utan att gå närmare in på detaljer.

Enligt det belgiska tv-bolaget VRT har två av de misstänkta häktats för mord i terrorsammanhang och deltagande i en terroristgrupps aktiviteter medan den tredje anklagas för vapenbrott.

Terrorn i Bryssel

Abdelsalem Lassoued, en radikaliserad 45-årig tunisisk man, sköt den 16 oktober ihjäl två svenska fotbollsfans och skadade en tredje svårt före en landslagsmatch mellan Sverige och Belgien. Gärningsmannen sköts sedan ihjäl av belgisk polis under insatsen som följde på dådet.

Fyra personer har nu frihetsberövats i samband med den belgiska utredningen. En annan greps för en månad sedan. Polis och åklagare arbetar dock fortfarande efter teorin att Lassoued var ensam gärningsman och inte ingick i något nätverk.

Flera tidigare gripanden har gjorts i Frankrike och Spanien i parallella utredningar med koppling till dådet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se videon för SVT:s genomgång av vad Brysselterroristen gjorde på attentatsdagen, från det första kända videoklippet och skotten tills att han försvinner från mobilkamerorna och bort från brottsplatsen. Foto: Skärmdump

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorn i Bryssel

Mer i ämnet