Mordet i Sandviken kopplas till kriminella miljöer

TT

Publicerad 2024-01-12

Två personer har anhållits efter dödsskjutningen i Sandviken på torsdagen. Arkivbild

Två personer har anhållits efter dödsskjutningen i Sandviken på torsdagen. Det misstänkta mordet har kopplingar till kriminella miljöer, uppger polisen.

Polisen larmades till en plats i centrala Sandviken strax efter klockan 18 på torsdagen sedan allmänheten uppfattat någon form av höga smällar. En man i 25-årsåldern hittades skjuten och fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

– Att det är kopplat till kriminella miljöer kan man konstatera, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen i region Mitt.

Sandviken har skakats av flera grova våldsbrott på senare tid. I november i fjol blev en person allvarligt skottskadad i stadsdelen Barrsätra. I september dödades två män, i 20-årsåldern respektive 70-årsåldern, och ytterligare två personer skadades när skottlossning bröt ut på en krog i centrala Sandviken.

Hösten 2022 hittades en 16-åring ihjälskjuten på en gångbro i staden.

Polisen kan inte i dagsläget svara på om de tidigare våldsbrotten har kopplingar till torsdagens dödsskjutning. Inte heller om det finns några samband till gängkonflikterna som pågår i landet.

– Vi kan inte uttala oss om det finns kopplingar till särskilda grupperingar. Det är inte heller så lätt som man kan tro. Sådant kan ändras.