Gå direkt till sidans innehåll

Jag tycker det är ett superfint drag

Ipswich har tappat fart och är en favorit i fara, men skrällen som kan krydda utdelningen på riktigt är formsvaga Blackburn. 

Rovers blir rejält undervärderade på lördag så jag hoppas på ett trendbrott.  


ANNONS: Köp din andel i Dybbans andelsspel (160 kronor per andel) 

ANNONS: Köp en andel i Dybbans andelsspel (350 kronor per andel) 

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: OWEN HUMPHREYS / STELLA PICTURES / PA

OMGÅNGEN I KORTHET

Förra lördagens favoritparad från FA-cupen är, tack och lov, förbi. Den här veckan innehåller Stryktipset 13 miljoner i jackpot på en kupong som är flera resor svårare.


 Den 21:a omgången av Premier League är utspridd på över tio dagar. Därför finns bara en PL-match med på Stryktipset, men när det är Newcastle mot Manchester City tänker jag inte klaga. Tillsammans med Southampton blir de ljusblå kupongens största favoriter.


Hela nio matcher från The Championship finns också med på äventyret som därefter avslutas med tre fighter från League One. Där kan mötet mellan Charlton och Peterborough bli något alldeles extra. Åtminstone för den som gillar målrika tillställningar.


Match 2. Nykomlingen Ipswich har verkligen tagit The Championship med storm. Att de skulle vara bra visste vi, oddsen indikerade ändå att Traktorpojkarna skulle vara med och slåss om en playoff-plats. Men att de skulle inneha en PL-biljett med över halva säsongen spelad var det nog få som trodde. Frågan är dock om laget ändå inte får en tuff vår och ska vara nöjda med en topp 6-placering. Det har nämligen kommit in en del kramp på slutet med en tydlig nedgång på prestationerna. Fem raka ligamatcher utan vinst nu och framför allt har det skapats betydligt mindre chanser än vanligt. En anledning kan vara skadan på George Hirst. Anfallaren har varit en av Ipswich absolut viktigaste spelare offensivt. I de två seriematcherna 24-åringen funnits i rehabrummet har det knappt skapats 1 i xG totalt med noll gjorda mål som resultat. Detta trots att Ipswich mött bottenlaget QPR hemma. Nu väntar betydligt tuffare motstånd än så när Sunderland gästar. Här saknas även givna mittfältaren Samy Morsy som är avstängd. The Black Cats räckte inte till mot Newcastle i Ligacupen, men innan dess sju poäng på tre matcher och en klättring upp till playoff-plats. Jack Clarke har hittat formen igen och gjort 2+1 i dessa tre vinster. Där har Sunderland en av ligans bästa spelare och en potentiell matchvinnare. När Ipswich ser ut att streckas alldeles för högt av svenska folket tycker jag X2 är ett superfint drag. 

Match 10. Detta Blackburn blir man banne mig inte klok på. Tidigare i höstas talade Rovers underliggande siffror för att de skulle kunna vara med och kriga om playoff. Under vintern har dock prestationsnivån dippat vilket lett till att Tomassons gäng rasat i tabellen. Dansken behöver vända på trenden för att behålla sitt jobb och 5-2 mot Cambridge i FA-cupen bör ha givit en boost. Sylvassa målskytten Szmodics stod för ett hattrick och tillsammans med sin landsman, Moran, tror jag att irländaren kan ha roligt även på The Hawthorns. Är det något man har lärt sig är det nämligen att Blackburn trivs när de får spela på omställningar. West Bromwich bör ta hand om taktpinnen framför sin egen publik, men i spelförande kostym fungerar Corberáns mannar inte som bäst. Kreativiteten är låg och West Bromwichs vinster kommer inte sällan efter matchbilder där motståndarna bryts ned över 90 minuter. Här får WBA passa sig. Blackburn är som sagt vassa i kontringsspelet och jag är inte intresserad av att spika ettan som lär närma sig hutlösa 70% innan spelstopp. Det är på tok för mycket. Tvåan dryper av värde och är en möjlig väg till de stora pengarna. Helgardering.  

Match 3. Ledningen i Birmingham tog till slut sitt förnuft tillfånga och gjorde sig av med Wayne Rooney. Det gick bara inte. Tony Mowbray är klar som ny tränare för Blånäsorna och debuten i ligaspelet görs hemma mot Swansea. En bra rekrytering. Mowbray gjorde ett bra jobb i Sunderland och fick oväntat kicken i december trots väldigt fina underliggande siffror. Birminghams trupp är bättre än vad tabellen visar och jag tror på tränareffekt direkt denna lördag. Inte minst på grund av hemmaplan som är en tung faktor. Framför allt när Swansea är i farten. Walesarna trivs som bäst hemma i draklandet, men på resande fot ser det inte lika muntert ut. Luke Williams, också ny på tränarbänken, kan lyfta gästerna över tid men på St Andrew’s tror jag att det blir tufft emot. Publiken kommer att sluta upp bakom Birmingham som behöver en injektion för att ta sig upp från bottenstriden. När förutsättningarna är så gott som optimala lockas jag av ett ställningstagande i en match där tipparna troligen strösslar med tecken. 45% på ettan är klart spikbart!

Match 8. Efter Steven Schumachers intåg ser det allt bättre ut för Stoke. Visserligen torsk mot Brighton i Ligacupen förra helgen, den första förlusten under 39-åringens ledning, men insatsen var det inget fel på. Ibland kan även en förlust se till att ett lag studsar in på rätt väg. Det är åtminstone min bestämda tro när ett av ligans sämsta lag står på menyn denna lördag. Rotherham bottnar all underliggande statistik och är ständiga underdogs med rätta. Ibland står Viktor Johansson på huvudet och löser poäng åt The Millers här hemma på New York Stadium, men under lördagen ska de återigen slå ur tydligt underläge. Nu är det dags för springandet att ta slut. Jag förväntar mig att Stoke tar tag i taktpinnen och öser på med målchanser mot Johansson. Svensken kommer att få det svettigt mellan stolparna och jag ser inget tydligt motgift för Rotherham. Turen är förbrukad och när jag slår ner på jumbon är det inte svårt att lista ut var hammaren ljuder. Stannar tvåan omkring 50% gillas spiken skarpt.

Spiken

Southampton (match 9)

Southampton agerar som ett kassaskåp just nu. The Saints går med raska kliv mot andraplatsen och ska ha toppchans mot Sheffield Wednesday på sydkusten. Ettan är en spik som drar ner svårighetsgraden på kupongen. 

Skrällen 

Blackburn (match 10)

När allting stämmer för Blackburn kan de slå vilket lag som helst i The Championship. Tomassons gäng är visserligen formsvaga, men kolossalt spelvärda denna lördag och jag tar höjd för att West Bromwich har en sämre dag.

Draget

Sunderland (match 2)

Sunderland besitter en ruskig kapacitet. Mot ett Ipswich som svalnat är jag mer än lovligt intresserad av den spelvärda högersidan. För den vågade kan faktiskt ettan chansas bort helt och hållet.

ANNONS:
Expertens systemförslag: