Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ninjas in pyjamas

NIP utslaget ur Blast Premier Fall Finals

Efter två matcher är det färdigspelat för NIP i Köpenhamn.

Svenska CS2-laget var nära en jätteupphämtning på första kartan.

I slutändan vann Natus Vincere ändå med 2–0.

Foto: Twitch / Blast Premier

Ninjas in Pyjamas såg ut att åka på en ny klar förlust i öppningskartan mot Natus Vincere. 

Efter en jätteupphämtning så var NIP däremot i stället på väg att tvinga fram en förlängning på Overpass, och i den avgörande rundan mötte man ett ekonomiskt utarmat Navi.

Trots det förlorade NIP rundan och Natus Vincere kunde vinna kartan med 13–11.

Därefter väntade det ukrainska lagets kartval, Mirage, där NIP fick en bättre inledning på sin CT-sida. Svenska hoppet Fredrik ”Rez” Sterner storspelade, men Navi kunde till slut vända underläget till en ledning på två rundor vid sidbytet.

NIP utslaget ur Blast

Natus Vincere var fortsatt det starkare laget under sin CT-sida medan NIP hade svårt att ta sig in på bombplatserna. Det blev en klar seger för det ukrainska laget med 13–6.

Förlusten innebär nu att Ninjas in Pyjamas är utslaget ur höstfinalerna i Blast Premier efter bara två matcher, medan hoppet om slutspel lever vidare för Natus Vincere.

– Vi behöver träning, det syns på servern att vi inte är på samma sida än. Det är vad man får med fyra dagars träning, säger Kristian ”K0nfig” Wienecke till Blast Premier efter förlusten.

Följ Expressen E-sport på Youtube, Facebook, och Twitter!

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.