Polisen har spärrat av en fastighet i Mjölby och inlett en förundersökning om försök till mord. Foto: Tobias Wallin

Mordförsök utreds i Mjölby

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades på lördagsmorgonen till en fastighet i Mjölby. Ingen person uppges ha skadats fysiskt, men man utreder ett misstänkt mordförsök och synnerligen grovt vapenbrott.

Polisen var först mycket förtegen om ärendet, men skriver på sin hemsida att man arbetar med undersökning av brottsplatsen, som är avspärrad. Det kommer också att hållas förhör för att få mer klarhet i vad som hänt.

Aftonbladet har pratat med en boende som säger sig ha hört höga smällar under natten. Även läsare till Corren har rapporterat om samma sak.

På bilder på tidningens webb syns den typ av gula koner som ofta placeras ut efter att skottlossning skett.

Misstänkta skotthål funna

– Riktigt vad som hänt är inte klarlagt och det är så pass tidigt i utredningen att jag inte kan gå in på några detaljer, säger polisens presstalesperson, Olle Elveroth.

Under lördagseftermiddagen meddelar polisen att de funnit vad det tror är skotthål i ett fönster och en vägg.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och synnerligen grovt vapenbrott. Myndigheten har fortfarande kvar tekniker på platsen och man ”arbetar brett”.

Exakt när händelserna utspelade sig är ännu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.