Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Luleå Hockey

Luleås supersvit hemma mot HV71

HV71:s mardrömssvit i Luleå håller i sig.

Smålänningarna har nu elva raka förluster i Norrbottten– och har inte vunnit på sex och ett halvt år.

Jonas Berglund blev matchhjälte med sitt 2–1.

– En usel insats, skit är det, sammanfattade HV:s tränare Johan Lindbom till TV4 Play.

Linus Omark jublar efter kvitteringsmålet.
Oscar Fisker Molgaard och Henrik Borgström deppar.

Två lag med liknande formkurvor. På de tio senaste matcherna hade båda lagen tagit tolv poäng före lördagseftermiddagens drabbning mellan Luleå och HV71.

Tung negativ statistik dock för smålänningarna inför mötet i Coop Norrbotten arena: hela tio raka förluster i Luleå. Rena mardrömsmotståndet för HV med andra ord.

Det var också hemmalaget som började bäst när Luleå försökte luckra upp motståndarnas försvar.

Men HV har varit väldigt vassa i powerplay på senaste tiden.

Så vad tror ni hände när Luleås Isac Hedqvist blev utvisad efter 6.58? Jo, 0–1 efter bara en halv minut genom dansken Oscar Fisker Molgaard. Snyggt upp i Matteus Wards vänstra kryss.

Luleå fortsatte dock att vinna andrapuckarna, och parkerade längre och längre i offensiv zon.

HV-ledningen stod sig ändå efter 20 minuter.

– Vi vet vilket bra lag vi möter. Vi ska vara glada att vi är i ledning. Vi måste se till att få lite mer puck, konstaterade målskytten Fisker Molgaard i TV4 Play.

Omarks distinkta kvittering

Inledningen av den andra perioden betydde ytterligare tryck från hemmagänget.

Så kvitteringen, efter tio minuter genom Linus Omarks distinkta skott, var därför inte oväntad (36-åringens tionde mål för säsongen).

Luleås Pontus Andreasson hade ett skott i ribban med två minuter kvar när Bobby Nardella satt utvisad. Men 1–1 stod sig.

– Vi äger ju matchen, men de är farliga på sina kontringar. Fortsätter vi sätta press på deras backa i tredje perioden ska vi lösa det här, analyserade Omark i TV4 Play när 40 minuter var till ända.

HV:s tränare: ”Jag vill se mer av allt”

Johan Lindbom, HV:s tränare, var rejält barsk inför den avslutande perioden:

– Jag vill se mer av allt. Vi ligger efter hela tiden, och måste bli bättre över hela isen.

Tyvärr för Jönköpingsgrabbarna fick Lindbom se mer – av Luleå.

Hans spelare blev alltmer trötta för varje minut som gick, gästerna skapade knappt något.

2–1 låg alltså i luften och kom när 7.28 återstod. Marcus Hardegård skickade in pucken som Jonas Berglund styrde förbi Frederik Dichow.

Med två minuter lämnade just Dichow isen, spel sex mot fem, men uddamålet räckte för ”Bulans” gäng (tränaren Thomas Berglund).

Så Norrbotten Coop arena fortsätter vara rena mardrömmen för HV71.

– En usel insats, skit är det. Luleå vinner fullt rättvist. Vi är långsamma och gör det svårt för oss sammanfattade HV:s tränare Johan Lindbom till TV4 Play.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.