Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgården Hockey

Matthias Sånemyr blir ny vd för Djurgården

I våras lämnade Tomas Kraft rollen som vd för Djurgården.

Nu står det klart att ersättaren blir Matthias Sånemyr – och K-G Stoppel kliver tillbaka från positionen som tillförordnad vd.

– Det är helt fantastiskt att få det här uppdraget och jag ser fram emot att tackla de utmaningar som vi står inför, säger Sånemyr till klubbens hemsida.

Thomas Kraft lämnade Djurgården 2022 – nu är hans ersättare klar.
Foto: Johan Svensson
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Matthias Sånemyr.
Foto: Djurgården

I maj meddelade Djurgården hockey att Tomas Kraft lämnar rollen som klubbchef och vd. Efter det tog sportchefen K-G Stoppel över även som vd.

Men nu har klubben hittat sin mer långsiktiga lösning, meddelar man på sin hemsida.

Matthias Sånemyr, 52, blir ny vd för Djurgården hockey.

– Matthias Sånemyr har de egenskaper och den engagemangsförmåga som vi eftersöker. Vi tycker att hans breda erfarenhet av både försäljning och chefskap är något som vi verkligen behöver, säger Ulf Grunander, styrelseordförande, till hemsidan.

Sånemyr kommer närmast från mediebolaget Leeads AB där han varit vd och delägare. Han har även haft chefspositioner på bland annat Bonnier News och Sony Pictures.

52-åringen beskriver sig själv som en stor Djurgårdensupporter.

– Det är helt fantastiskt att få det här uppdraget och jag ser fram emot att tackla de utmaningar som vi står inför. Jag är ödmjuk inför uppgiften men också säker på att vi kan bygga ett Djurgården som kommer utmana om SM-guld igen, säger Matthias Sånemyr.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.