• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Knivhögg man i Sölvesborg – två 19-åringar döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Två 19-åriga män döms vid Blekinge tingsrätt till tre års fängelse för att ha knivhuggit en man i 20-årsåldern flera gånger till den grad att han fått livshotande skador på sin lunga.

Händelsen utspelade sig på en parkering på Hjortakroken i Sölvesborg i slutet av maj.

Enligt domen har två män, båda 19-år, huggit en man i 20-årsåldern med kniv flera gånger till den grad att mannens lunga punkterats, vilket resulterat i livshotande skador.

Den ena av männen vidgår att han varit på brottsplatsen men inte att han knivhuggit mannen. Den andra förnekar att han angripit mannen.

Männen åtalades först för försök till mord men döms nu för grov misshandel. De båda får fängelse i tre år som påföljd och ska betala ett skadestånd till offret på 170 501 kronor vardera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.