Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sven-Göran Eriksson om stödet efter cancerbeskedet

Förra veckan berättade Sven-Göran Eriksson att han är drabbad av cancer.

Efter beskedet har stödet från fotbollsvärlden varit enormt.

Det har ringt folk från hela världen.

– Några av dem har jag inte hört av på tio år kanske, säger Svennis i en intervju med SVT

Sven-Göran Eriksson svårt sjuk i cancer – har ett år kvar att leva
Foto: MARCO IACOBUCCI / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Det var i torsdags som Sven-Göran Eriksson, 75, valde att berätta om de hälsoproblem som hållit honom borta från offentligheten i snart ett år.

I Sveriges Radios ”Söndagsintervjun” berättade Svennis att han är drabbad av cancer. I bästa fall har han ett år kvar att leva. 

– Jag vet väl på ett ungefär, att kanske i bästa fall ett år, i sämsta fall lite mindre, eller i bästa fall kanske ännu längre. De läkare som jag har... Du kan inte vara helt säker och säga den dagen och så vidare. Det är bättre att inte tänka på det, säger han i intervjun.

Efter att Sven-Göran Eriksson berättat om sin sjukdom har stödet från fotbollvärlden varit stort. Flera av Svennis tidigare klubbar, supportrar till klubbar han lett och tidigare spelare har skickat sina hälsningar till Svennis som tränat bland annat IFK Göteborg, Benfica, Roma, Sampdoria, Lazio och det engelska herrlandslaget. 

Svennis om stödet efter sjukdomsbeskedet

I en ny intervju med SVT berättar nu Svennis om stödet. 

– Det har ringt ifrån många platser. England, Italien, Sverige givetvis och till och med Kina. De beklagar och det är oerhört vackert det de säger. Några av dem har jag inte hört av på tio år kanske, säger han till kanalen.  

I intervjun ger Eriksson även sin syn på svenska fotbollförbundets jakt på en ny förbundskapten. Kort efter nyår pekade det mesta på att Olof Mellberg skulle få jobbet, men under trettonhelgen tvärvände Mellberg, tackade nej till jobbet för att fortsätta leda Brommapojkarna i allsvenskan. 

– Det är otur att en sådan grej med Mellberg, att han tackade nej, kommer ut. Det är inte bra för nästa kandidat och hur han känner att han inte var nummer ett, säger Svennis till SVT. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.