Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hammarby IF

Hammarby jobbar för att göra klart med Oscar Johansson

Kim Hellberg kan vara på väg att få sitt första nyförvärv inför säsongen.

Enligt uppgifter till Expressen jobbar Hammarby IF på att värva in Oscar Johansson som står utan avtal.

Klubbens ambition är att ha spelaren på plats till träningslägret i Marbella senare i januari. 

Oscar Johansson.
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN
Kim Hellberg är ny tränare i Hammarby.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

 Oscar Johansson har haft ett par succésäsonger bakom sig i IFK Värnamo. Där har mittfältaren varit en av allsvenskans bästa spelare under Kim Hellbergs ledning.

Kontraktet med Värnamo löpte ut vid årsskiftet och i går kväll stod det helt klart att det inte blir en fortsättning för honom på Finnvedssvallen.

Han passade på att tacka för sina framgångsrika år i föreningen

– Jag vill tacka IFK Värnamo för tre fantastiska säsonger. Vi har år för år gjort historiska resultat med klubben. Jag har växt otroligt mycket tillsammans med IFK under denna tid både som person och spelare. För detta vill jag verkligen tacka alla ledare, spelare, supportrar samt alla runtomkring IFK Värnamo. Jag önskar er ett stort lycka till!

Kan följa med Hellberg

Under vintern har 28-åringen ryktats vara på väg till IF Elfsborg och han har även haft ett par utländska alternativ att ta ställning till. Nu kan han bli kvar i Sverige.

Enligt initierade uppgifter till Expressen jobbar Hammarby IF hårt på att värva in Oscar Johansson. Ambitionen är att ha honom på plats till Bajens träningsläger i Marbella.

De grönvita åker på träningsläger den 22 januari till Spanien och blir borta i drygt två veckor, och Bajen hoppas alltså kunna göra klart med mittfältaren fram tills dess.

Det kan bli så att det dröjer även till efter lägret, men Hammarby har i alla fall en förhoppning att kunna slutföra förhandlingarna med spelaren inom några veckor.

”Lutar på en svensk klubb”

Oscar Johansson har varit en av spelarna som nye tränaren Kim Hellberg velat ha in i sitt lag, och sportchefen Mikael Hjelmberg har i vinter försökt tillgodose önskemålet.

Tidigare under måndagen sa Johansson följande till Värnamo-Nyheter.

– Det lutar mot en klubb i Sverige, det gör det, uttryckte han.

På frågan när flytten kan bli klar, svarade han.

– Det kommer att vara klart inom en ganska snar framtid.

Inget är påskrivet ännu, eller klart för den delen, men som läget är nu så talar en del för att Bajen lyckas med värvningsförsöket.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.